În război cu iarna, Romprest a făcut lună în Capitală

Utilajele Romprest au intervenit atât pe străzile principale ale Sectorului 1 al Capitalei, cât şi pe cele din Sectorul 5, fiind curăţate inclusiv arterele secundare.

06 ian. 2017, 15:44
În război cu iarna, Romprest a făcut lună în Capitală

Toate străzile principale ale Sectorului 1 din Capitală sunt deszăpezite până la carosabil. La ora 19:00 va intra în lucru noul schimb de angajaţi Romprest, astfel că vor fi disponibile 80 de utilaje şi 150 de muncitori. Pe tot parcursul nopţii, echipele de deszăpezire vor acţiona pe străzile secundare, dar şi pe marile bulevarde dacă va continua să ningă abundent.

Tot în noaptea aceasta, se vor împrăştia materiale antiderapante pentru combaterea poleiului pe toate cele 1159 de străzi ale Sectorului 1. În ultimele 24 de ore pe străzile Sectorului 1 au fost împrăştiate 600 de tone de sare şi 350 de tone de clorură de calciu.

„Până la acest moment au intervenit o medie totală de 110 utilaje, în sectoarele 1 şi 5, dar şi în jur de 300 de muncitori. De asemenea, ca material antiderapant s-au folosit 900 de tone de sare şi 550 de tone de clorură de sodiu. Se va interveni şi peste noapte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Romprest, Adriana Calcan. Din informările companiei Romprest, până acum s-a acţionat pe 65% din totalul străzilor secundare.