În România, la fel de cald ca în nordul Africii: Record de temperatură minimă în luna februarie VIDEO

Cea mai ridicată temperatură minimă din 1961 până în prezent, în luna februarie, s-a înregistrat marţi, la Oraviţa, fiind de 15,5 grade. Până acum, recordul a fost de 14,6 grade, potrivit meteorologului Gabriela Băncilă de la România TV.

12 feb. 2014, 06:50
În România, la fel de cald ca în nordul Africii: Record de temperatură minimă în luna februarie VIDEO

Pentru noaptea care a trecut, temperaturile minime înregistrate în mai multe localităţi din vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi din zona de munte, reprezintă temperaturi record pentru data de 12 februarie.

Miercuri s-a înregistrat cea mai caldă dimineaţă de februarie pentru Lugoj, Caransebeş, Reşiţa. La ora 7, la Reşiţa se înregistrau 18 grade, iar la ora 8 erau 17 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile: Avem parte de temperaturi de luna mai în plin februarie

Acest lucru se datorează prezenţei peste zona ţării noastre a unei mase de aer cald, pe de altă parte, în partea de vest a ţării cerul a fost acoperit de nori, iar acest lucru nu a favorizat o radiaţie nocturnă intensă, astfel încât temperaturile să coboare foarte mult, ajungându-se la aceste temperaturi record.

La Sibiu, temperaturile nu au scăzut miercuri noapte sub 6 grade. Temperatură record s-a înregistrat şi la Păltiniş , unde temperatura minimă a fost de 5 grade.

Temperaturile din România sunt comparabile cu cele din Grecia sau din nordul Africii. De exemplu, miercuri, la Atena, vor fi 18 grade Celsius, la fel ca în Sibiu şi în Timişoara. În Bistriţa şi Baia Mare vor fi miercuri 19-20 de grade Celsius, mai cald ca în nordul Africii, pentru că la Tripoli, în Libia, se vor înregistra 18 grade Celsius.

Temperaturile de la noi vor fi comparabile cu cele din Cipru, pentru că la Nicosia vor fi 21 de grade Celsius. La fel de cald va fi şi în Arad, unde se vor înregistra 20 de grade.