În România, nunta perfectă este „made in China”

Cuplurile din România şi din alte ţări din Europa Centrală şi de Est sunt foarte atente la detalii atunci când fac pregătirile pentru nuntă. Un studiu realizat recent arată, însă, că însurăţeii aleg foarte multe accesorii "made in China" mai ales pentru mărturii.

RomaniaTV.net
13 feb. 2013, 14:02
În România, nunta perfectă este „made in China”

Atunci când îşi planifică în detaliu căsătoria, cuplurile cheltuie sume importante pentru ca totul să fie perfect şi cumpără cele mai spectaculoase accesorii, preferatele viitoriilor „însurăţei” din Europa Centrală şi de Est (CEE) fiind cele care provin din China, mai ales când vine vorba despre mărturii, arată un studiu realizat de PayPal şi Lightinthebox.com, citat de Mediafax.

Mărturiile şi alte accesorii care contribuie la farmecul evenimentului, cum ar fi ornamentele pentru scaune, se achiziţionează cel mai frecvent online, plăţile fiind efectuate prin PayPal.

Potrivit aceluiaşi studiu, femeilor le place să-şi planifice ziua căsătoriei în cele mai mici detalii. Astfel, miresele vor rochie, voal şi pantofi perfecţi, dar şi ţinute potrivite pentru domnişoarele de onoare. Pasionate de modă, ele ştiu că pot străluci în ziua nunţii şi cu ajutorul unei rochii de mireasă create de un designer faimos, dar şi într-una mai puţin costisitoare, dar accesorizată corespunzător.

CITEŞTE ŞI: Ce să NU faci în săptămâna dinaintea nunţii

Studiul a indicat că femeile din Cehia şi Slovacia, Polonia, Ungaria şi România sunt organizatoare inspirate, preferând rochiile, pantofii şi accesoriile de efect în locul celor scumpe.

De asemenea, femeile ştiu că tocurile şi modul în care arată pantofii de ocazie contează mai ales în funcţie de cât de mult rezişti cu ei în picioare. De aceea, femeile din Europa Centrală şi de Est preferă o pereche de pantofi simplă şi elegantă, care poate fi purtată şi la nunţi, dar şi la întâlniri de afaceri. Viitoarele mirese caută să cumpere nu numai pantofii, ci şi ţinuta de nuntă perfectă (voalul clasic şi rochia stil Audrey Hepburn fiind preferate de femeile din CEE), precum şi rochii în care domnişoarele de onoare să arate bine, fără a distrage însă atenţia de la mireasă.

În ceea ce-i priveşte pe miri, lista lor pentru nuntă include o ploscă de buzunar care să-i ajute să prindă curaj să treacă cu bine de ziua nunţii şi un ceas clips pentru bani, util pentru pus la un loc banii pe care trebuie să-i dea pe tot parcursul zilei.

De pe lista de cumpărături pentru nuntă nu lipsesc nici camerele de supraveghere, cuplurile dorind să elimine orice temeri faţă de cum vor fi aranjate florile, mesele, ornamentele pentru scaune sau cartonaşele cu nume.

Potrivit studiului, nunţile perfecte sunt considerate a fi acelea pe care oaspeţii şi le aduc aminte peste ani, fie din fotografii sau poveşti, fie prin intermediul mărturiilor pe care le-au primit atunci. Mărturiile s-au diversificat în ultimii ani şi, în prezent, merg de la clasicele punguţe de organza conţinând bomboane, la seturi de linguriţe argintate, găletuşe de metal în miniatură sau solniţe de sare şi piper de diverse forme şi mărimi.

În studiu se mai spune că, în 2011, volumul achiziţiilor din China făcute din Uniunea Europeană a ajuns la 853 de milioane de dolari (cu 45% mai mult comparativ cu anul precedent), în timp ce cumpărăturile din Hong Kong au ajuns la 522 milioane de dolari (+30%). În primul semestru al anului trecut, importurile din China au ajuns la 517 milioane de dolari (+42% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2011), iar cele din Hong Kong – la 239 milioane de dolari.