În România se fură patru maşini în fiecare zi. Iată cum o poţi proteja pe a ta

Atât furturile de mașini, cât și cele din mașini sunt o problemă constantă în România. În mod curios, răufăcătorii nu sunt atrași doar de automobilele scumpe, ci și de autoturisme obișnuite, marca Renault, Ford sau chiar Dacia. Mai mult, statisticile arată că nu se fură automobile doar pentru bani, ci, uneori, și pentru distracție, hoții plimbându-se cu ele numai pentru a le abandona mai târziu.
Iulian Tudor
04 apr. 2019, 08:12
În România se fură patru maşini în fiecare zi. Iată cum o poţi proteja pe a ta

Pe lângă furturile de mașini, proprietarii de automobile se confruntă și cu o altă problemă: spargerile din interior, care au loc atunci când hoții deschid mașinile numai pentru a fura obiecte de valoare lăsate la vedere, scrie a1.ro. În aceste condiții, securizarea autoturismului personal împotriva infractorilor devine din ce în ce mai importantă.

Citeşte şi Accident grav în Vâlcea: Doi oameni au murit, iar alţi cinci sunt răniţi

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți protejezi vehiculul de infracțiuni:

Instalează echipamente de monitorizare GPS pe mașina ta

Ca să îți poți proteja vehiculul, e important să știi mereu unde se află. Tocmai de aceea, poate fi o idee foarte bună să instalezi echipamente de monitorizare, care să-ți arate poziția geografică a mașinii tale în orice moment. Vezi produsele care te vor ajuta să atingi acest scop într-un mod rapid și fără investiții mari. Echipamentele de monitorizare GPS vor indica amplasarea mașinii tale în timp real, în orice moment al zilei. În cazul în care ajunge să fie furată, vei putea informa organele de poliție imediat cu privire la locația acesteia.

De asemenea, echipamentele îți pot fi de folos și în situațiile în care uiți unde ai lăsat mașina sau îți este greu să o găsești într-o parcare mai mare, a unui mall sau a unui centru comercial.

Instalează o alarmă pe mașina ta

Este un motiv pentru care alarmele de mașină sunt folosite de atât de multe persoane. Sigur, ele pot fi agasante, în special atunci când pornesc la ore târzii ale nopții, dar sunt, totodată, și o metodă foarte bună de descurajare a hoților. Întrucât senzorii alarmelor sunt destul de sensibili, alerta va porni rapid în cazul unei tentative de furt. Ca să eviți declanșarea inutilă a sunetelor, poți regla intensitatea lor la un nivel mai redus, astfel încât să nu fie declanșată de prezența câinilor sau a altor animale.

Senzorii alarmelor pot fi de trei feluri: de șoc, de presiune și de prezență. În timp ce senzorii de șoc și de presiune îți protejează vehiculul de orice forțare a portierelor sale, cei de prezență pot preveni furturile din exterior, cum ar fi al roților. Astfel, alarmele te vor proteja atât de spargerile din mașină, cât și de furturile din exterior, când hoții încearcă să-ți lase mașina pe butuci.

Ia-ți măsuri de siguranță

Pe lângă dispozitivele tehnice, este importantă și vigilența ta atunci când vine vorba de protejarea automobilului. Tocmai de aceea, este foarte important să te asiguri întotdeauna că toate portierele mașinii sunt încuiate înainte să pleci de lângă ea. Această sugestie poate părea una evidentă, însă un studiu realizat de NICB (National Insurance Crime Bureau) arată o creștere cu peste 56% a furturilor realizate chiar cu cheile proprietarilor. Mai exact, există o amploare fulminantă a numărului de cazuri în care proprietarii își părăsesc mașinile uitând cheile în contact, lucru care le face hoților viața foarte ușoară.

De asemenea, este foarte important să nu oferi hoților niciun fel de tentații atunci când părăsești vehiculul. Evită întotdeauna să lași în mașină, la vedere, obiecte de valoare cum ar fi laptop-uri sau telefoane, bijuterii, bani sau chiar simple genți închise. Ai fi surprins să afli câte mașini au fost sparte numai pentru sustragerea unei genți care era, de fapt, goală.

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Animalul deosebit care a fost văzut în mai multe locuri din Sibiu. Ajunge rar în România, trăiește în peninsula Scandinavă, acolo unde oamenii au mare grijă de el. Are culori spectaculoase
Capital.ro
A murit marea actriță. A fost una dintre cele mai frumoase și iubite artiste
Playtech.ro
Cât costă o masă copioasă cu pește, carne, salată și băuturi în Bulgaria. Români uimiți de nota de plată: „În Mamaia, de banii ăia luați doar scobitori”
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Mărturia unui mercenar cubanez care a dezertat din armata rusă: „Ne loveau pentru a scoate frica din noi”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Plata în numerar. Scenariile din culisele deciziilor politice
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Accident naval în Tulcea, pe brațul Sulina! Cinci persoane au ajuns la spital, după ce o barcă a intrat în mal
Cancan.ro
BREAKING! Ilie Bolojan taie pensiile speciale: Vor fi ATACATE! A făcut anunțul bombă în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Piedone a ajuns la Costinești și a găsit mizerie și alimente stricate. „Aici cred că e vopseaua lui Ceaușescu”
Capital.ro
Ordin de la UE. Interzis pentru șoferii care au făcut școala pe automată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
A crescut vârsta de pensionare din iulie 2025! Lovitură dură pentru seniori
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pion într-un joc diplomatic controversat. Ce s-a întâmplat cu femeia vândută de Nicolae Ceușescu unui canibal african