Turiștii români din Grecia trag un semnal de alarmă! Tot mai multe țepe de acest fel sunt reclamate de persoanele aflate în concediu în Thassos

Mulți dintre românii aleg să viziteze Grecia, în căutarea unor momente memorabile alături de cei dragi. Totuși, pentru unii dintre turiști socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg.

21 aug. 2023, 15:31
Turiștii români din Grecia trag un semnal de alarmă! Tot mai multe țepe de acest fel sunt reclamate de persoanele aflate în concediu în Thassos
Turiștii români din Grecia trag un semnal de alarmă! Tot mai multe țepe de acest fel sunt reclamate de persoanele aflate în concediu în Thassos

Grecia se numără printre destinațiile preferate pentru vacanță ale turiștilor români. Nici prețurile ridicate sau schimbările bruște ale vremii nu i-au descurajat pe aceștia să pornească în călătorie pentru a se bucura de o vacanță cu totul deosebită. Cu toate acestea, o parte dintre turiști au întâmpinat și experiențe mai puțin plăcute, în special legate de un fenomen specific insulelor grecești, care a afectat cel puțin 20 de familii de români care au ales să petreacă concediul acolo.

Citește și: Monica Bîrlădeanu, imagini de senzație din vacanța din Grecia. Cât costă o noapte de cazare la resortul de lux unde este cazată iubita lui Valeriu Gheorghiță

Cu toate acestea, un grup de turiști români a fost nevoit să înfrunte momente mai puțin plăcute pe parcursul vacanței lor. Problema centrală constă în furtul autoturismelor de către hoți. Această situație a fost semnalată în special de către administratorul unui grup popular de pe Facebook, în cadrul căruia turiștii români împărtășesc experiențe, sfaturi și impresii legate de călătoriile lor în Grecia.

„Am aprobat anul acesta câteva postări cu furturi. Nu le-am numărat, probabil în jur de 10 în Thassos și vreo alte 10 pe alt grup din altă destinație. Comparativ cu anii trecuți, da, sunt mai multe cazuri. Este o nouă realitate pe care încercăm să o înțelegem și să ne adaptăm la ea. Pentru că este foarte important să știm ce să facem”, este mesajul scris de administratorul grupului de Facebook „Forum Thassos”.

De altfel, administratorul grupului a notat și trei aspecte esențiale pe care turiștii români trebuie să le ia în considerare, atunci când pleacă la drum, în concediu, cu mașinile personale. Mai mulți turiști români au fost prădați de hoți, însă doar patru cazuri au fost raportate în mod oficial.

„1) De exemplu, trebuie să știm că nu lăsăm lucruri de valoare în mașină. Chiar dacă există ghinionul să nimerească un hoț la mașină noastră, dacă n-ar avea ce să ia, am avea doar paguba unui geam spart, de exemplu, asta dacă nu cumva bruiază închiderea centralizată și intră fără să spargă ceva.

2) În al doilea rând, e bine să verificăm ușile după ce închidem din telecomandă, pentru a evita varianta cu bruiajul de mai sus.

3) În al treilea rând, și cel mai important, este bine să declarăm evenimentele respective la autorități. Pentru că doar așa pot avea o privire de ansamblu, reală, asupra locurilor în care se întâmplă și a lucrurilor care se întâmplă – mod de lucru.

În luna iulie a acestui an au venit pe insulă cu ferry aproximativ 260.000 turiști. Au fost raportate oficial doar 4 cazuri tot anul. Thassos, în special, și Grecia, în general, sunt, contrar aparențelor de moment, destinații sigure. Rata criminalității este scăzută. Iar dacă undeva crește, trebuie ca autoritățile să știe acest lucru astfel încât să redimensioneze efectivul de agenți, să facă operațiuni de filaj sau flagrant, să învețe și să prevadă modul de lucru și locul în care vor acționa”, a mai notat bărbatul.

Citește și: Scandal pe plajele din Grecia! Românii sunt nemulțumiți de prețurile aplicate în stațiunile elene: „Nu mă așteptam să fiu îngrămădită”