În Rusia, ca la „Victor Babeş”. Nouă pacienţi cu Covid au murit la terapie intensivă, după ce s-a defectat instalaţia de oxigen

Nouă bolnavi de COVID-19 au murit luni în Rusia după ce o ţeavă de alimentare cu oxigen s-a rupt, a anunţat ministrul rus al sănătăţii, transmite AFP. Tragedia a avut loc la Vladikavkaz, capital republicii Osetia de nord.

09 aug. 2021, 21:54
În Rusia, ca la „Victor Babeş”. Nouă pacienţi cu Covid au murit la terapie intensivă, după ce s-a defectat instalaţia de oxigen

„Nouă pacienţi afectaţi de coronavirus au murit din cauza lipsei de oxigen la un spital din apropierea oraşului Vladikavkaz. Astăzi a avut loc o avarie la sistemul de oxigen”, a declarat ministrul, citat de agenţiile de presă ruse. „Un total de 71 de persoane se aflau în terapie intensivă, însă nu toate necesitau conectarea la aparatele de oxigen”, a spus demnitarul, citat de Reuters.

Autoritățile regionale au convenit cu ministerul apărării să furnizeze oxigen tuturor spitalelor orașului din orașul Mozdok, la aproximativ 80 km nord de Vladikavkaz, a informat agenția de știri RIA Novosti. „A existat o explozie în conducta de oxigen din rezervor, care se află în subteran, iar alimentarea a fost oprită”, a declarat Sergei Menyailo, șeful interimar al regiunii Osetia de Nord, unde se află oraşul Vladikavkaz. „Personalul medical a început să conecteze pacienții care se află pe ventilatoare la rezervoarele de oxigen. Rezervoarele deja au început să sosească”, a mai spus Menyailo.

Citeşte şi Un cunoscut antivaccinist a murit de COVID: „Țineți Iadul în afara camerei mele de Terapie Intensivă”

O situaţie oarecum similară s-a întâmplat în luna aprilie la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeș, din București. Instalația de oxigen s-a defectat, iar din această cauză trei pacienți au decedat, fiind salvați alți cinci, care au fost transferați la alte spitale.

Citeşte şi Un angajat a refuzat să intre în TIR-ul de Terapie Intensivă de la Victor Babeş, după ce trei pacienţi au murit. Omului îi era frică!