În spitalele din Focşani, intri cu o boală şi ieşi cu una în plus

În Vrancea, statisticile DSP arată că anul trecut 300 de pacienţi care s-au internat cu o anumită afecţiune, s-au pricopsit cu o boală în plus.

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 06:29
În spitalele din Focşani, intri cu o boală şi ieşi cu una în plus

Potrivit statisticilor din domeniul sănătăţii, 300 de pacienţi care s-au internat în spitalele din Focşani au făcut infecţii intraspitaliceşti şi au venit acasă cu cel puţin o boală în plus.

Astfel, cele mai frecvente boli căpătate de cei care s-au internat în spitalele din Focşani anul trecut au fost infecţiile urinare. Acestea i-au afectat în special pe pacienţii care au stat o perioadă mai mare în spital şi pe pacienţii cu imunitate scăzută.

Cele mai frecvente cazuri au fost cele de infecţie urinară, în 2011 înregistrându-se 107 astfel de cazuri.  Infecţiile de plagă chirurgicală au privit 57 de pacienţi, în timp ce infecţiile respiratorii au afecatat 23 de persoane internate în spital, iar cele digestive, 21 de persoane.

Secţiile din spitale cele mai expuse la contaminare au fost cea de Urologie (60 de cazuri), de Chirurgie (45), de Neonatologie(28) şi cea de Terapie Intensivă.