Japonia nu e de acord cu renunțarea la mașinile pe benzină și diesel în favoarea celor electrice

Europa a votat scoaterea de pe șosele a mașinilor pe benzină și diesel începând cu 2035, însă nu peste tot în lume se întâmplă acest lucru.

27 iun. 2022, 15:35
Japonia nu e de acord cu renunțarea la mașinile pe benzină și diesel în favoarea celor electrice

În Japonia, spre exemplu, s-a alăturat țărilor care vor să amâne planul UE. Japonia a anunțat că constructorii mari, cum ar fi Toyota, Nissan, Subaru, Daihatsu sau Mitsubishi, nu au de gând să renunțe la motoarele termice.

Vorbim de mașinile cu motoare hybrid care funcționează pe benzină, în timp ce mașinile electrice nu vor avea un tratament preferențial față de acestea.

Japan Automobile Manufacturers Association (JAMA), condusă de Akio Toyoda, a obligat Guvernul să anunțe această susținere a motoarelor termice chiar și după anul 2035 pentru că japonezii previzionează faptul că mașina electrică urmează să fie de volum abia după anul 2050.

Mai mult, Japonia va implementa benzina sintetică care e 100% ecologică și care permite motoarelor convenționale să funcționeze cu un grad redus de poluare, chiar și în Europa, unde se forțează electrificarea parcului auto de către Comunitatea Europeană.

România, Italia, Portugalia, Slovacia și Bulgaria au în plan să amâne cu cinci ani planul UE de interzicere efectivă a vânzării de mașini noi pe benzină și diesel începând cu 2035. De asemenea, Germania a anunțat că nu e de acord cu planurile UE de interzicere a vânzării de noi mașini echipate cu motoare pe ardere internă din 2035.

În România au fost eliberate primele numere de înmatriculare verzi pentru mașinile electrice

În tot acest timp, în România, au fost eliberate primele numere de înmatriculare. Începând de luni, mașinile electrice din România pot beneficia de numere de culoare verde.

De asemenea, mașinile deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a numerelor verzi pot fi preschimbate, la cerere, tot începând de astăzi.

Măsura introducerii numerelor de înmatriculare verzi pentru mașinile nepoluante are ca scop creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea șoferilor să opteze pentru aceste tipuri de vehicule.

„Acesta este primul număr de înmatriculare verde eliberat. De ce verde? Fiindcă poți face diferența! Protejează și tu mediul înconjurător! Vă reamintim că de astăzi, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, pot beneficia de numere de culoare verde.

În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de astăzi.

Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport. Cu speranța că vom întâlni cât mai multe mașini cu numere verzi pe străzile din țara noastră, vă dorim o zi frumoasă, fără probleme în trafic!”, au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Numerele de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde vor fi acordate exclusiv autovehiculelor cu emisii zero de CO2 (mașini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen).

numere verzi pe străzile din țara noastră, vă dorim o zi frumoasă, fără probleme în trafic!”, au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.