Germania refuză planul UE privind interzicerea maşinilor cu motoare pe combustie din 2035

Guvernul de la Berlin a anunţat că nu va fi de acord cu planurile Uniunii Europene care vrea interzicerea vânzării de noi maşini echipate cu motoare pe ardere internă începând din anul 2035.

21 iun. 2022, 18:46
Germania refuză planul UE privind interzicerea maşinilor cu motoare pe combustie din 2035

Ministrul german al Finanţelor, Christian Lindner, a precizat că Germania refuză planul UE privind interzicerea maşinilor cu motoare cu ardere internă.

Pentru a reduce emisiile poluante cu 55% până în 2030, faţă de nivelul din 1990, Comisia Europeană a propus diminuarea cu 100% a emisiilor de CO2 ale noilor autoturisme începând din 2035. Aceasta ar însemna, practic, ca din 2035 vânzarea de autoturisme echipate cu motoare pe ardere internă să fie interzisă începând din 2035, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Citeşte şi: Războiul din Ucraina ar putea fi mai rău decât pandemia în Europa. Avertismentul lansat de şeful Volkswagen

Europarlamentarii au sprijinit luna această propunerea Comisiei Europene, înaintea negocierilor cu ţările membre UE cu privire la forma finală a legii.

În cadrul unui eveniment organizat marţi de Asociaţia Federală a Industriei Germane (BDI), Ministrul german al Finanţelor, Christian Lindner, a precizat că vor continua să existe nişe pentru automobilele cu motoare pe combustie, astfel încât o interdicţie ar fi o greşeală. Din acest motiv, Guvernul de la Berlin nu va fi de acord cu această legislaţie europeană.

Christian Lindner, membru al Partidului Liberal Democrat (FDP), care împreună cu social-democraţii şi verzii formează coaliţia guvernamentală de la Berlin, a mai spus că Germania va fi cea mai importantă piaţă pentru vehiculele electrice.

Citeşte şi: Piaţa maşinilor second hand în creştere în România. La ce să fii atent când cumperi o maşină electrică la mâna a doua