În timpul săptămânii jandarm, în weekend instructor de fitness. Povestea unei frumoase ieşence de 27 de ani

Petronela Stratia a copilărit și a studiat la Iași. După a studiat Economie și Administrarea Afacerilor, dar viaţa a dus-o pe alt drum. A devenit jandarm şi s-a mutat la Bucureşti. Marea ei pasiune este sportul şi chiar dacă viaţa de jandarm este destul de solicitantă, în weekend îşi face timp şi pentru fitness.

19 oct. 2022, 08:36
În timpul săptămânii jandarm, în weekend instructor de fitness. Povestea unei frumoase ieşence de 27 de ani

În timpul săptămânii jandarm, în weekend instructor de fitness. Este povestea ieșencei Petronela Stratia. Tânăra de 27 de ani este jandarm la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București de mai bine de trei ani.

Înainte de a urma o carieră militară, Petronela Stratia a absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, însă din dorința de a face mai mult s-a pregătit pentru admiterea la Școala de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.

Citeşte şi: Emilia Ghinescu are un corp de invidiat la vârsta de 43 de ani. Frumoasa interpretă de muzică populară se antrenează intens în sala de fitness

„În 2017, am terminat Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor. De pe băncile facultății era greu de găsit un post în administrația locală. De mică m-a atras acest sistem al ordinii și liniștii publice, dar și uniforma de jandarm. Am crescut într-o familie modestă în care tata m-a îmbărbătat. A fost în spatele meu mereu, am fost și fată, dar și băiat pentru el. Mama a completat cu partea sensibilă. În timpul facultății am lucrat la privat și voiam sa renunț, motiv pentru care m-am apucat de învățat și de antrenamente pentru traseul aplicativ. În 2018, am început cursurile la Școala de Subofițeri de Jandarmi «Petru Rareș» Fălticeni, terminând în 2019. Din 2019 până în prezent sunt cadru militar activ la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București”, a declarat Petronela Stratia, pentru BZI.

Citeşte şi: Cât câştigă un instructor de fitness. Nimeni nu se aşteaptă la acest salariu

În plus, în timpul liber Petronela este instructor de fitness cu diplomă.

„Pentru mine a fost o provocare pe care am trecut-o cu brio, pentru că mereu mi-au plăcut disciplina, lucrurile puse la punct, organizarea și regulile. Consider că în viața de zi cu zi trebuie să funcționăm după niște reguli. Atât școala militară, cât și sistemul te disciplinează, te fac mai responsabil. Ca femeie, în acest domeniu trebuie sa fii stăpână pe tine, tare de caracter. Am participat la misiuni de amploare, meciuri, proteste. În ceea ce privește sportul, m-am apucat după terminarea liceului. Am făcut atât antrenamente în sala de fitness, cât și antrenamente de alergare pe stadioane. Iubesc să fiu în sală, este locul în care mă deconectez, în care mă simt puternică. În prezent sunt și instructor de fitness, cu siguranță nu mă voi lăsa niciodată de sport. Sportul înseamnă sănătate, îmbinat cu o alimentație sănătoasă și cu odihnă, rezultatele nu întârzie să apară. Sportul mă ajută și în meseria de jandarm, deoarece mi-a oferit rezistență și reușesc să trec cu brio probele și antrenamentele pe care le am la serviciu”, a mai spus Petronela Stratia.