În următorii cinci ani, un sfert dintre români nu va mai avea medic de familie

Publicat: Vineri, 03 Noiembrie 2017 07:38 // Actualizat: Vineri, 03 Noiembrie 2017 07:38 // Sursa: romaniatv.net

Societatea Naţională de Medicină a Familiei (SNMF) a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, în următorii cinci ani, un sfert dintre români nu va mai avea medic de familie, iar, în prezent, aproximativ 650 de localităţi din ţară nu au cabinete de medicină de familie.

"Potrivit previziunilor, unul din patru români nu va mai avea medic de familie în următorii cinci ani, lucru care va conduce la blocarea Programelor Naţionale ale Ministerului Sănătăţii şi va lăsa fără asistenţă medicală primară aproape cinci milioane de cetăţeni înscrişi pe liste, o situaţie fără precedent într-o ţară membră a Uniunii Europene. De asemenea, la ora actuală, aproximativ 650 de localităţi din România nu au cabinete de medicină de familie”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei (SNMF), Rodica Tănăsescu.

Medicii de familie au format coaliţia „Solidari pentru Sănătate”, împreună cu nouă organizaţii nonguvernamentale de pacienţi, prin care vor să atragă atenţia aupra problemelor cu care se confruntă această ramură a medicinii.

Printre problemele ridicate de ei se numără veniturile mici, birocraţia, lipsa posibilităţii de a elibera anumite reţete, astfel încât pacienţii să nu mai fie nevoiţi să alerge de la un medic specialist la altul.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
greva medici medic medici familie rodica tanasescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 nov 18:43
Răspunde | Votează email 0 email
Analist
In urmatorii 10 ani nu vom mai avea nevoie de medici de familie,vor fi call centere unde poti suna ori conecta pe skype si poti primi consultatie online.
De asemeni vor disparea spitalele municipale iar tratamentele vor fi la domiciliu.
Vor ramane spitalele de urgenta si spitalele regionale.
1
EUR
4.8393
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H