În Vaslui nu se mai poate deschide nicio farmacie

În municipiul Vaslui nu se mai poate deschide nicio unitate farmaceutică, singura şansă pentru agenţii economici care vor să investească într-o farmacie fiind cumpărarea unei licenţe de la o farmacie deja existentă.

RomaniaTV.net
02 iun. 2014, 14:59
În Vaslui nu se mai poate deschide nicio farmacie

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) susţine că există persoane care doresc să deschidă farmacii, dar că, potrivit normelor legale, există o limită dată de numărul de locuitori, limită care la Vaslui a fost atinsă.

„Din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii şi al autorizaţiilor, Vasluiul e un oraş închis pentru farmacii. Nu se mai pot deschide pentru că numărul limită a fost atins. Fiecare farmacie are o licenţă. E un bun care se comercializează. În mediul rural e liber la farmacii pentru toată lumea”, a declarat Simona Polak, preşedintele CJAS Vaslui.

Potrivit Agerpres, în prezent, în municipiul Vaslui sunt 30 de farmacii, la Bârlad – 19, la Huşi – 9, la Murgeni o farmacie, la Negreşti – trei astfel de unităţi, iar în mediul rural – trei. Criteriul demografic presupune ca o farmacie să fie arondată la 3.500 de locuitori în municipiile reşedinţă de judeţ şi la 3.000 de locuitori în celelalte oraşe. Municipiul Vaslui are 55.407 de locuitori.

Citeşte şi: Cardul naţional de sănătate este în teste. Ce asiguraţi vor folosi în premieră documentul