Calendar ortodox 2015: Înălţarea Domnului şi semnificaţia cifrei PATRU

Calendar ortodox 2015: Praznicul Înălţării Domnului este orânduit după 40 de zile de la Paşte într-o zi de joi, a patra zi din săptămână.

21 mai 2015, 03:22
Calendar ortodox 2015: Înălţarea Domnului şi semnificaţia cifrei PATRU

Calendar ortodox 2015: Semnificaţia cifrei patru este întâlnită frecvent în legendele biblice, referitoare la evenimentul Înălţării: Există patru Evanghelii (după Matei, Marcu, Luca şi Ioan), patru puncte cardinale, patru faze ale lunii, patru anotimpuri, potrivit click.ro.

În scrierile bisericeşti se face o analogie cu această cifră-simbol. Se spune că, după 40 de zile de la Înviere, Iisus s-a  înalţă la cer şi, de atunci, a început să vegheze asupra întregului univers, asupra celor patru puncte cardinale ale lumii, în calitate de stăpân şi de protector al tuturor.

De asemenea, în cele patru  Evanghelii (după Matei, Marcu, Luca şi Ioan) sunt relatate atât întâmplări din viaţa pământeană a lui Iisus, cât şi din clipa Înălţării Sale la cer.

Citeşte şi: ÎNALTAREA 2015: Ce trebuie să facă toţi creştinii pentru spor şi noroc. SUPERSTITII de Inaltarea Domnului 2015