Încă 19 kilometri de drum expres vor fi daţi în folosinţă luna aceasta. Anunţul directorului CNAIR

Circulația pe Drumul Expres 16 se va deschide luna aceasta, a anunțat Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

19 mart. 2024, 18:04
Încă 19 kilometri de drum expres vor fi daţi în folosinţă luna aceasta. Anunţul directorului CNAIR

DEx16 este un drum de legătură între Centura Oradea (girația Sântandrei) și Autostrada A3. Șoseaua are aproape 19 kilometri lungime, iar potrivit lui Pistol, stadiul lucrărilor pe acest drum au ajuns la 96%.

Proiectul cu o valoare de 545,9 milioane de lei (fără TVA). Contractul de proiectare și execuție a fost semnat în iulie 2021, constructorul Strabag având la dispoziție 30 de luni dintre care 6 pentru proiectare și 24 pentru execuție.

Potrivit site-ului CNAIR, data finalizării lucrărilor la DEx16 este aprilie 2024, scrie Digi 24.

„Acest drum va rezolva problema traficului intens din Zona Metropolitană a Oradiei şi cred că este un lucru un că s-a finalizat, benefic atât pentru locuitorii din Bihor, cât şi pentru cei care ne tranzitează judeţul. Se mai fac ultimele amenajări, pentru elemente de siguranţă şi semnalizare (marcaje, indicatoare, parapete de protecţie, iluminat) şi diverse lucrări în afara părţii carosabile, dar aşteptăm decizia Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAI)”, a declarat, pentru Agerpres, Mircea Mălan, responsabil în CJ de Direcţia Tehnică, Proiecte cu finanţare europeană şi Mediu.

Drumuri expres aflate în construcţie în România

În prezent, în România sunt în execuție două tronsoane din Drumul Expres 12 (Craiova-Pitești) – celelalte două din proiect fiind inaugurate, Drumul Expres Brăila-Galați (10,7 km) – cu termen mai 2024 și drumul expres Turda-Dej (drum de legătură pentru asigurarea conexiunii dintre A3 și DN1 în dreptul localității Tureni), cu o lungime de aproape 5 kilometri și termen în februarie 2025.

Citeşte şi: Taxă de drum pe Autostrada dintre Braşov şi Comarnic. Grindeanu: „Va exista un sistem de vinietă, de taxe. Ați mers undeva în Europa și n-ați plătit?”