Încă doi deputaţi părăsesc PNL şi i se alătură lui Tăriceanu

Alţi doi deputaţi, Octavian Bot şi Virgil Guran, au anunţat că părăsesc PNL pentru a i se alătura lui Călin Popescu Tăriceanu, transmite Mediafax.

04 iul. 2014, 18:26
Încă doi deputaţi părăsesc PNL şi i se alătură lui Tăriceanu

Bot şi-a argumentat plecarea prin faptul că, în prezent, formaţiunea liberală este „în derivă” şi că „este condusă de un grup de oameni ajunşi acolo prin aranjamente”.

Mai mult, PNL ar fi în derivă, iar Traian Băsescu va fi „comandantul” care-l va redresa.

„În momentul actual Partidul Naţional Liberal este în derivă şi, după cum ştim, un vas aflat în derivă are nevoie de un comandant care să-l redreseze şi se pare că acest comandant este tocmai Traian Băsescu. În urmă cu câteva luni, vreme de vreo trei ani, PNL lupta în USL alături de PSD împotriva regimului Băsescu şi iată că de ceva timp PNL vrea să se unească cu regimul Băsescu, pentru că regimul Băsescu înseamnă PDL, nicidecum Partidul Mişcarea Populară. Or, această ambiguitate, această schimbare de mesaj politic mie mi se pare foarte gravă” , a spus Octavian Bot.

Antonescu: Nu dau doi bani pe domnul Tăriceanu. Partidul lui e făcut în debaraua PSD VIDEO

De asemenea, Virgil Guran, ales într-un colegiu uninominal din judeţul Prahova, acuză pe de o parte decizia PNL de a fuziona cu PDL, dar şi atitudinea preşedintelui PNL Prahova, Mircea Roşca. Potrivit acestuia, Roşca ar avea un stil dictatorial de conducere.

Mai mulţi parlamentari liberali au anunţat până acum că vor părăsi partidul şi că se vor alătura formaţiunii lui Călin Popescu Tăriceanu. Printre aceştia se numără foştii miniştri Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea, dar şi deputaţii Graţiela Gavrilescu, Nicolae Alexandri, Sorin Teju, Ion Cupă, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Viorel Palaşcă.