Încă doi militari români răniţi în explozia din Afganistan necesită spitalizare

Încă doi militari români din echipajul mașinii de luptă afectate de explozia de miercuri din Afganistan, au fost transferaţi joi, pe cale aeriană, la Spitalul Militar ROL-3 din Baza Aeriană Bagram, pentru investigații medicale suplimentare și continuarea tratamentelor de specialitate, a anunţat Ministerul Apărării.

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 09:13
Încă doi militari români răniţi în explozia din Afganistan necesită spitalizare

Sergentul Ionuț Marius Brumă, fruntașul Dorian Emil Floare, sergentul Adrian Ioan Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman, au fost transferaţi joi de la spitalul ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar la Spitalul Militar ROL-3 din Baza Aeriană Bagram, pentru investigații medicale suplimentare și continuarea tratamentelor de specialitate. Transferul s-a realizat joi pe cale aeriană, a anunţat MApN. 

„Viețile celor patru militari români din Batalionul 191 Protecția Forței „Golden Lions,” răniți în atacul cu dispozitiv exploziv improvizat din 21 octombrie, sunt în afara oricărui pericol. Militarii se află în stare stabilă și, în funcție de evoluția stării de sănătate și de recomandările echipelor medicale, este luată în calcul opțiunea de a fi transferați, conform procedurilor aplicate în aceste situații, la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania”, au mai anunţat reprezentanţii MApN.

Citeşte şi: Doi militari români, răniţi într-un atac cu bombă în Afganistan. Informaţii de ULTIMĂ oră despre starea lor

Militarii români, răniţi în explozia din Afganistan sunt din Arad. Urmau să se întoarcă în ţară peste două luni

Mai mulţi militari români au fost răniţi miercuri în Afganistan, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Incidentul a avut loc în timpul unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit MApN, militarii arădeni au fost dislocați în teatrul de operații din Afganistan în luna august, pentru o misiune de șase luni.