Încă doi parlamentari USR îşi anunţă demisia din partid şi se alătură lui Cioloş: „Vreau să contribui la proiectul politic REPER”

Se înmulţesc demisiile din USR, după plecarea lui Dacian Cioloş din partid, acesta înfiinţând o nouă formaţiune politică, REPER. Doi parlamentari USR şi-au anunţat demisiile luni, precizând că i se alătură fostului preşedinte al partidului, iar miercuri au mai făcut acest pas încă un deputat şi un senator ai partidului condus interimar de Cătălin Drulă.

22 iun. 2022, 15:46
Încă doi parlamentari USR îşi anunţă demisia din partid şi se alătură lui Cioloş: „Vreau să contribui la proiectul politic REPER”

Lorant Sas, deputat de Bistrița Năsăud, și Dragoș Popescu, senator de Dâmbovița, ambii foști membri ai USR, au anunţat miercuri că au demisionat din partidul lui Cătălin Drulă şi i se alătură lui Dacian Cioloş pentru a pune umărul la dezvoltarea noului partid REPER.

„Suntem datori să recâștigăm încrederea cetățenilor în clasa politică, să muncim în interesul societății, să elaborăm și să amendăm legi care să le aducă certitudinea unui trai mai bun și speranța că următoarele generații vor găsi acele argumente pentru a nu emigra, pentru a-și duce o existență decentă în țara în care s-au născut”, a spus Sas.

„O opoziție constructivă, alături de voci marcante din cadrul societății civile, sau implicarea specialiștilor în deciziile politice, sunt repere care pot risipi această stare de lehamite a electoratului. Îmi doresc să ni se alăture, în acest proiect, cât mai mulți oameni de valoare!”, a adăugat el.

Citeşte şi: Florin Cîţu, război total cu PSD: „Soluţiile propuse sunt comuniste. Ar trebui să ne întrebăm dacă Ciolacu nu e Liviu Dragnea”

„Drumul meu în #PoliticaAltfel a început ca membru PLUS, un partid nou, deoarece am crezut şi cred că şi în România politica poate să fie făcută pentru cetăţeni. Onest, cinstit, curat. Am valori democratice, principii solide şi nu pot face compromisuri doar de dragul unor funcţii vremelnice. Cred că menirea oamenilor politici este de a găsi soluţii pentru ca România să devină mai bună. Vreau să contribui la proiectul politic REPER cu încredere într-un leadership bazat pe profesionalism şi spirit de echipă.

Scopul meu rămâne construirea unei Românii mai bune pentru noi şi generaţiile ce vor urma. Voi continua să lucrez pe problemele care m-au preocupat și în această primă jumătate a mandatului de senator: calitatea mediului, accesibilizarea și transparentizarea datelor publice, reforma instituțională, cu angrenarea în procesele de decizie și de elaborare a politicilor publice a societății civile, a experților și a mediului de afaceri. Alături de colegii mei, voi construi un REPER european mai bun pentru România”, a scris Dragoș Popescu.

Sas și Popescu sunt ultimii dintr-o serie de parlamentari care au demisionat din USR pentru a intra în REPER, partidul fondat de europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache și Dacian Cioloș.

Citeşte şi: George Simion, dezvăluiri incendiare despre fosta sa colegă: „Am spus în Parlament că Putin este un criminal, iar Diana Şoşoacă îmi spunea că e foarte urât că am zis aşa ceva”