Încă doi români confirmaţi cu coronavirus în Grecia. O femeie este în stare gravă

Încep să apară tot mai multe cazuri de români infectaţi cu coronavirus în Grecia. O româncă în vârstă de 60 de ani, venită în vizită la fiica sa, a fost internată la un spital din Atena, iar un turist român a fost plasat în carantină, în Corfu. 

RomaniaTV.net
15 iul. 2020, 17:55
Încă doi români confirmaţi cu coronavirus în Grecia. O femeie este în stare gravă

Femeia în vârstă de 60 de ani venise în vizită la fiica sa, care lucrează în apropiere de Atena. Românca a trecut granița pe la Promachonas, a făcut testul aici și acesta a fost negativ. Ulterior, femeia a început să se simtă rău, prezentând simptome specifice infectării cu coronavirus. A mers la spital, i s-a făcut un nou test iar acesta a ieşit pozitiv. A fost internată, însă pentru că starea sa nu era una bună, a fost transferată la un spital din Atena.

După câteva zile, însă, femeia a prezentat simptome de infectare cu coronavirus, a mers la un spital local, i s-a făcut testul și acesta a ieșit pozitiv. Femeia a fost internată în spital, dar pentru că starea sa nu era foarte bună, a fost transferată la un spital din Atena.

În cel de-al doilea caz semnalat miercuri, este vorba despre un turist aflat în Corfu. Acesta a fost plasat în carantină, alături de soția sa, despre care nu știm momentan dacă a fost infectată la rândul ei, potrivit digi24. 

Cel puțin şapte români aflați în Grecia au fost testați pozitiv pentru COVID-19. 

Citeşte şi Noi restricţii pentru turiştii care merg în Grecia, după creşterea numărului de infectări

Autorităţile elene iau în calcul introducerea de noi restricţii pentru turiştii veniţi din alte ţări, în contextul în care numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus continuă să crească. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a convocat miercuri, 15 iulie, o şedinţă a membrilor Guvernului cu experţi în sănătate.

Guvernul trebuie să limiteze sau să interzică asemenea călătorii”, a subliniat Marios Lazanas, membru al Comisiei Sănătăţii de la Ministerul Sănătăţii. Oficialul a insistat asupra impunerii unor măsuri restrictive în ce-i priveşte pe muncitorii sezonieri din Albania care vin în Grecia să culeagă fructe.

Autorităţile elene au anunţat marţi, 14 iulie, 58 de contaminări cu noul coronavirus – între care 34 de turişti – şi creşterea numărului de pacienţi internaţi la terapie intensivă -13.