Încă două magazine Jumbo se deschid în România în 2022. Care sunt orașele vizate

Jumbo se extinde în alte două orașe din România anul acesta. Astfel rețeaua locală va crește la 17 magazine prezente în țara noastră.

27 ian. 2022, 13:25
Încă două magazine Jumbo se deschid în România în 2022. Care sunt orașele vizate

După ce la finalul anului 2021 apăreau informații că vânzările Jumbo au scăzut în mod dramatic și se vorbea de o posibilă închidere a hipermarkeurilor în România, acum se pare că Jumbo își revine și chiar se extinde în alte două orașe din țara noastră.

Jumbo va fi prezent și la Iași și Sibiu, au confirmat reprezentanții companiei.

În momentul de față există 15 hipermarketuri Jumbo în România, din care patru sunt în București – Ilfov și câte unul în Timișoara, Oradea, Arad, Ploiești, Pitești, Constanța, Suceava, Bacău, Brăila, Brașov și Craiova, ultimul deschis toamna trecută.

Hipermarketul Jumbo din Iași va avea o suprafața de circa 16.000 metri pătrați, iar cel din Sibiu va fi ceva mai mic, cu o suprafață de aproximativ 15.000 metri pătrați, potrivit Profit.

Ambele magazine Jumbo vor fi deschise în 2022, în prima parte a anului.

Tot anul acesta Jumbo se va extinde și în Grecia și Cipru. La finele lunii decembrie, rețeaua Jumbo cuprindea 81 de magazine fizice, în Grecia (52), România (15), Bulgaria (9) și Cipru (5), precum și două magazine online.

Vânzările Jumbo s-au prăbușit în ultimele luni

Sfârșitul lui 2021 a venit cu vești extrem de proaste pentru Jumbo România. Marele retailer a avut o scădere drastică în vânzări, mai ales în luna noiembrie, din cauza restricțiilor impuse de statul român din cauza COVID-19.

După o scădere de nu mai puțin de 1,6% în luna octombrie, noiembrie a venit cu un dezastru total. Vânzările au scăzut cu 20%.

Vânzările Jumbo au scăzut abrupt și în Bulgaria, declinul consemnat de retailer în această țară accentuându-se la 40% în noiembrie, de la 23% în octombrie.

„Tendința descendentă observată în Bulgaria și România în luna noiembrie ar putea implica o scădere dramatică și în decembrie, în contextul în care situația probabil că nu se va schimba până la sfârșitul anului, iar scenariul unui lockdown total în aceste țări rămâne posibil”, potrivit Jumbo, spune Profit.ro.