Încă două pasaje vor fi construite pe Şoseaua Mihai Bravu din Capitală

Primăria Capitalei vrea să construiască încă două pasaje supraterane sau subterane pe Șos. Mihai Bravu, după ce anul trecut a reușit să îl finalizeze pe cel de la intersecția cu Calea Văcărești.

26 oct. 2015, 15:27
Încă două pasaje vor fi construite pe Şoseaua Mihai Bravu din Capitală

Încă două pasaje vor fi construite pe Șoseaua Mihai Bravu din Capitală, potrivit reprezentanților Primăria Capitalei. Proiectele au fost incluse în „Raportul tehnic: Inventarul proiectelor” din cadrul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă București-Ilfov, coordonat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), dar și în lista de proiecte ITI (Investiții Teritoriale Integrate) pentru zona București – Ilfov (n.r. ITI sunt instrumente de dezvoltare teritorială care presupun existenţa unei strategii de dezvoltare teritorială integrată aferentă unui teritoriu desemnat), informează b365.ro.

Primul pasaj va fi unul suprateran și va fi construit la intersecția cu Bulevardul Ferdinand și Șoseaua Iancului. „Obiectivul proiectului este fluidizarea traficului pe Inelul Principal în vederea asigurării unei căi de ocolire a centrului oraşului pentru fluxurile de trafic de tranzit prin amplasarea pasajului în lungul Şos. Mihai Bravu la intersecţia cu bd. Ferdinand I şi Şos. Iancului„, au precizat reprezentanţii Primăriei.

Pasajul va avea o lungime totală de 1.300 de metri, iar durata estimată de realizare a proiectului este de 24 de luni. Valoarea investiției este de 106,5 milioane euro

Cel de-al doilea pasaj va fi construit la intersecția Șos. Mihai Bravu cu Calea Vitan. Și acesta va fi realizat tot în lungul șos. Mihai Bravu, însă deocamdată nu se știe ce tip de pasaj va fi: subteran sau suprateran. Reprezentanții Primăriei Capitalei au stablit însă lungimea lucrării precum și costul acesteia. Astfel, pasajul va avea o lungime de 400 de metri și o valoare estimată de 26,3 milioane euro. Lucrările vor dura și în acest caz 24 de luni.

Proiectele au fost discutate si avizate in cadrul Grupului Mobilitate si cuprinse initial in lista celor 80 de proiecte de Investitii Teritoriale Integrate. Acestea au fost transmise de Primaria Municipiului Bucuresti in luna aprilie 2013, cu sprijinul S.C. METROUL S.A. unui numar de 6 ministere si Primului Ministru, in vedereaincluderii lor in programe de finantare, in corelare cu alte obiective de dezvoltare pentru zona Bucuresti si Ilfov. Fiecare dintre proiectele mentionate a fost inclus in lista de proiecte ITI (Investitii Teritoriale Integrate) de catre entitatea care l-a propus, pe baza unei fise de proiect„, au precizat pentru B365.ro, reprezentanții Primăriei Capitalei.