Încă două PATINOARE vor fi construite în Bucureşti. Află unde şi când vor fi gata

Fundaţia Olimpică Română va construi două patinoare, unul acoperit şi altul descoperit, în sectorul 6 al Capitalei.

28 oct. 2014, 08:13

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat transferul unui teren de peste 11.000 de metri pătraţi către FOR pe o perioadă de 15 ani, în Bulevardul Vasile Milea din sectorul 6, în scopul realizării unui patinoar descoperit şi a unuia acoperit.

Fondurile necesare execuţiei celor două pationare, dotările aferente, amenajarea fundaţiilor, precum şi orice alte elemente de infrastructură necesare sau impuse prin autorizaţia de construire vor fi asigurate de către Fundaţia Olimpică Română.

Cele două patinoare vor fi folosite în principal de către echipele de hochei pe gheaţă juniori şi de sportivii juniori care practică patinaj, în scopul efectuării de antrenamente şi pentru organizarea de competiţii sportive. În limita timpului disponibil se pot antrena şi sportivi seniori.

CITEŞTE ŞI Parcări noi, cu TIMP LIMITAT, în centrul Capitalei. Şoferii nu vor putea parca mai mult de două ore

Sportivii juniori care au vârsta de până la 14 ani vor avea acces gratuit, iar ceilalţi sportivi ce depăşesc această vârstă, vor achita o taxă de intrare. De asemenea, se permite instituirea unui interval orar în care să fie permis accesul publicului, interval în care se va percepe o taxă de intrare.

Cuantumul taxelor de intrare va fi la nivel rezonabil, stabilit astfel încât să acopere strict costurile cu utilităţile, mentenanţa echipamentelor, reparaţii şi orice alte costuri pe care le implică întreţinerea patinoarelor şi imobilului în stare de funcţionare, inclusiv salariile personalului şi orice alte taxe şi impozite locale ce ar putea fi datorate conform legii.

Cele două patinoare vor fi gata în 2016.

VEZI AICI PROIECTUL DE HOTĂRÂRE