Încă două ţări au decis închiderea şcolilor din cauza coronavirusului

Şcolile şi universităţile vor fi închise timp de o lună pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în Iran, unde bilanţul oficial al epidemiei a ajuns joi la 107 morţi. Şi India a anunţat joi închiderea şcolilor, după ce miercuri Guvernul italian a decis suspendarea cursurilor în şcoli şi universităţi până la mijlocul lunii martie de teama răspândirii coronavirusului.

RomaniaTV.net
05 mart. 2020, 12:53
Încă două ţări au decis închiderea şcolilor din cauza coronavirusului

„Şcolile şi universităţile iraniene vor rămâne închise până la sfârşitul anului iranian”, a declarat ministrul Sănătăţii, Said Namaki, citat de Agerpres.

Pe 19 martie încep celebrările dedicate Anului Nou persan care durează anul acesta până pe 3 aprilie. Universităţile au fost deja închise la nivel naţional de zece zile, la fel şi şcolile din mai multe provincii.

Potrivit ultimului bilanţ oficial, epidemia de Covid-19 s-a soldat până în prezent cu un total de 107 morţi în Iran, dintr-un total de 3.513 cazuri de infectare.

Şi India a anunţat joi suspendarea cursurilor în şcoli până la 31 martie pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

India a raportat oficial 30 de cazuri de coronavirus pe teritoriul său până în prezent.

Italia închide toate şcolile şi universităţile de teama coronavirusului

Guvernul italian a dispus închiderea imediată a şcolilor şi universităţilor în toată Italia începând de azi până la mijlocul lunii martie din cauza epidemiei de coronavirus, anunţă La Repubblica. Până în prezent, sunt peste 3.000 de cazuri confirmate de coronavirus în Italia. De asemenea, numărul deceselor provocate în Italia de epidemia de coronavirus a ajuns la 107.