Încă o amendă uriașă primită de Gigi Becali. Cum a ajuns afaceristul să plătească zeci de mii de euro

Lui Gigi Becali nu-i mai merg bine socotelile în fotbal. După ce a fost umilit în grupele UEFA Conference League, patronul vicecampioanei s-a mai trezit și cu sancțiuni. 

08 dec. 2022, 18:16
Încă o amendă uriașă primită de Gigi Becali. Cum a ajuns afaceristul să plătească zeci de mii de euro

Gigi Becali a anunțat în repetate rânduri că-și dorește să iasă din fotbal, după șapte ani în care nu a mai câștigat titlul și după o lungă perioadă de timp în care nu a reușit să mai bifeze vreo performanță notabilă în cupele europene.

După ce FCSB a fost ciuca bătăilor în UEFA Conference League, în sezonul 2022-2023, Gigi Becali a revenit la gândurile sale de retragere din fotbal. A fost învins cu 10-0 la general de Silkeborg, cu 6-1 de West Ham, iar cu Anderlecht a făcut două egaluri, 2-2 la general. Astfel, a obținut doar două puncte în grupă.

Englezii de la West Ham au câștigat grupa fără punct pierdut, deci cu 18 puncte în total acumulate, urmată de Anderlecht, cu 8 puncte, Silkeborg, cu 6 puncte și FCSB, cu 2 puncte.

După ce a încheiat pe ultimul loc în grupă, FCSB s-a ales și cu o amendă în valoare de 20.000 de euro din partea UEFA. De asemenea, este obligată ca următoarea partidă pe care o disputa în cupele europene pe teren propriu să o joace cu porțile închise.

 

Haos la FCSB. Echipa lui Gigi Becali se află pe lista neagră a UEFA

 

În plus, FCSB a mai primit o amendă de 5.000 de euro pentru încălcarea UEFA Return to Play Protocol. Vicecampioana României a primit şi un avertisment pentru încălcarea obligaţiilor pe care le avea faţă de presă, cu o zi înainte de meci.

Dacă amenda nu este mare pentru buzunarul lui Gigi Becali, faptul că echipa sa nu va putea umple tribunele reprezintă o lovitură mult mai puternică. De obicei, afaceristul umplea Arena Națională, ceea ce însemna un venit de sute de mii de euro.

FCSB a fost sancționată după comportamentul etichetat drept „rasist” de UEFA, al suporterilor echipei lui Gigi Becali, în partida de pe teren propriu cu britanicii de la West Ham United.

Echipa milionarului din Pipera este recidivistă. Clubul din Liga 1 a mai primit o sancțiune pentru rasism în actualul sezon competițional, o amendă de 30.000 de euro. Astfel, clubul a trebuit să închidă o peluză la meciul cu Viking, din preliminarii.