Încă o anchetă în fotbal. Gigel Coman şi Gabriel Caramarin, audiaţi la DIICOT. Vezi aici de ce

Tot fotbalul românesc este luat la "puricat" în aceste zile de autorităţi. Pe lângă audierile din cazul dezafilierii Universităţii Craiova, ancheta din dosarul "Corupţie în arbitraj" şi, mai nou, dosarul în care Mitică Dragomir i-ar fi cerut şpagă lui Marian Iancu, DIICOT cercetează cazul unor transferuri între FC Naţional şi Poli Timişoara, în care Gino Iorgulescu, Constantin Iacov şi Florin Ciobanu sunt acuzaţi de evaziune fiscală.

RomaniaTV.net
01 nov. 2011, 12:56
Încă o anchetă în fotbal. Gigel Coman şi Gabriel Caramarin, audiaţi la DIICOT. Vezi aici de ce

Gigel Coman şi Gabriel Caramarin, foşti jucători la FC Naţional, au fost chemaţi de DIICOT să răspundă anchetatorilor la întrebări privind transferurile lor la Poli Timişoara, perfectate în 2005.

„Am fost chemat în calitate de martor în transferul meu de la FC Naţional la Timişoara. M-au întrebat detalii despre cum am fost transferat, le-am spus ce s-a întâmplat, cum am fost chemat în birou la Olăroiu şi am discutat tranferul meu la Timişoara”, a declarat Gigel Coman, la ieşirea de la audieri.

În 2005, Coman şi Caramarin au ajuns de la FC Naţional la gruparea bănăţeană alături de alţi trei colegi, Gabriel Cânu, Adrian Olah şi Jonathan McKain. În total, FC Naţional a încasat pentru cei patru suma de 1,45 milioane de dolari, bani care au ajuns în conturile Asociaţiei Pro Naţional, care avea datorii la buget de peste 15,8 milioane de lei şi poprire pe conturi.

În urma unei sesizări a Direcţiei de Finanţe Timiş, ANAF a efectuat controale la Asociaţia Pro Naţional, la Asociaţia Fotbal Club Naţional 2000 şi la societatea Fotbal Club Naţional 2000 şi a stabilit că ar fi avut loc o infracţiune de evaziune fiscală. Fiscul consideră că responsabilitatea revine preşedintelui Asociaţiei Pro Naţional, Florin Ciobanu, dar şi conducătorilor de la acea vreme ai clubului FC Naţional, Gino Iorgulescu şi Constantin Iacov. În acelaşi caz este cercetat şi tehnicianul Cosmin Olăroiu.