Încă o fabrică din România îşi suspendă activitatea din cauza COVID-19

Activitatea de producţie a unei fabrici de parbrize auto din municipiul Buzău, cu sute de angajaţi, a fost sistată, vineri, după ce un angajat identificat cu febră mare la triajul zilnic a fost confirmat cu coronavirus la un laborator privat. 

RomaniaTV.net
12 iun. 2020, 13:10
Încă o fabrică din România îşi suspendă activitatea din cauza COVID-19

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău au declanşat o anchetă epidemiologică la fabrica de parbrize din Buzău şi au dispus oprirea producţiei pentru realizarea unei dezinfecţii riguroase, urmând ca activitatea să se reia începând de sâmbătă.

În urma anchetei epidemiologice, DSP a identificat trei persoane care au intrat în contact direct cu angajatul diagnosticat cu COVID-19, care au fost izolate la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, DSP a stabilit ca activitatea fabricii să nu fie suspendată, urmând ca starea de sănătate a angajaţilor să fie monitorizată zilnic şi, în cazul în care apar simptome în cazul vreunui angajat, autorităţile sanitare vor fi informate.

Bărbatul confirmat cu coronavirus are 55 de ani şi era şeful mecanicilor din fabrica de parbrize, având în subordine oameni din toate schimburile.

În total, 19 buzoieni au fost confirmaţi cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică. Este vorba despre pacienţi între 37 şi 79 de ani.