Medicii au confirmat virus gripal la doi bărbaţi care au murit în ultimele 48 de ore. Numărul deceselor a ajuns la 50

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, joi seară, că s-a confirmat virus gripal la doi bărbaţi care au murit în ultimele 48 de ore, numărul deceselor provocate de gripă ajungând la 50.

RomaniaTV.net
22 feb. 2018, 12:10
Medicii au confirmat virus gripal la doi bărbaţi care au murit în ultimele 48 de ore. Numărul deceselor a ajuns la 50

UPDATE Potrivit CNSCBT, joi seară, s-au confirmat două noi decese provocate de gripă, urcând bilanţul la 50.

Este vorba despre un bărbat de 71 de ani, din  Bucuresti, confirmat cu virus gripal tip B, avand conditii medicale preexistente si nevaccinat antigripal, care a decedat pe 20/02/2018.

De asemenea, un alt barbat in varsta de 42 de ani, din judetul Giurgiu, a fost confirmat cu virus gripal tip A avand conditii medicale preexistente si nevaccinat antigripal.

_____________

Al 48 deces provocat de virusul gripal a fost anunţat joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi control al Bolilor transmisibile. Este vorba despre o femeie în vârstă de 71 de ani, din jud. Ialomita, confirmată cu virus gripal tip B, avand conditii medicale preexistente si nevaccinata antigripal.

Femeia a murit în data de 18 februarie 2018. 

Numărul cazurilor confirmate de gripă a ajuns la aproape 800, la nivel naţional, cu 48 de decese, în timp ce numărul total al infecţiilor respiratorii este de aproape 135.000 doar în ultima săptămână, cu 51,3 la sută mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că “în niciun caz” nu trebuie declarată stare de epidemie din cauza deceselor cauzate de gripă, deoarece numărul acestora nu este “peste nivelul pe care specialiştii l-au prognozat”.

„În niciun caz. Este un număr mare de decese, dar nu este peste nivelul pe care specialiştii l-au prognozat. Din această săptămână, numărul cazurilor va fi în scădere, deci nu putem vorbi de declararea unei epidemii, nu a fost vorba niciodată”, a spus Sorin Pintea, joi, întrebată dacă nu ar trebui declarată stare de epidemie din cauza numărului mare de decese provocate de gripă, potrivit news.ro.

Ea a spus că abia în urmă cu două săptămâni a fost depăşit nivelul minim prognozat.