Încă o înfrângere pentru Oţelul în Liga Campionilor: 2-3 cu Basel pe Naţional Arena

Oţelul Galaţi a înregistrat încă un eşec în grupele Ligii Campionilor, 3-2 pe teren propriu cu elveţienii de la FC Basel. Echipa lui Dorinel Munteanu a înregistrat şi un record negativ: este prima echipă românescă care are cinci înfrângeri în cinci meciuri din grupele Ligii.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 13:55
Încă o înfrângere pentru Oţelul în Liga Campionilor: 2-3 cu Basel pe Naţional Arena

Pentru Oţelul au înscris Giurgiu ’75 şi Antal ’81, în timp ce golurile elveţienilor au fost marcate de Fabian Frei ’10, Alexander Frei ’14 şi Streller ’37.

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Norvegia, condusă la centru de Tom Harald Hagen, ajutat la cele două linii de Dag-Roger Nebben şi Frank Andås, în timp ce rezervă a fost Svein-Erik Edvartsen. Arbitrii asistenţi au fost desemnaţi Espen Berntsen şi Dag Vidar Hafsås.

La meci au asistat aproximativ 5.000 de spectatori, printre care s-au aflat şi 150 de susţinători ai echipei elveţiene. La meci au asistat şi pugilistul Lucian Bute şi fostul manager general al FC Steaua, Mihai Stoica.

Aceasta este a cincea înfrângere a Oţelului în grupa C a Ligii Campionilor, echipa pregătită de Dorinel Munteanu fiind pe ultimul loc, cu 0 puncte. În urma acestui rezultat, echipa gălăţeană a fost eliminată din cupele europene.

În ultima etapă a grupei C, Oţelul va întâlni, în deplasare, pe 7 decembrie, formaţia Benfica Lisabona.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min 81: GOOOL OŢELUL!  Antal profită de o greşeală uriaşă a lui Park şi şutează imparabil din interiorul careului

Min 75: GOOOOL OŢELUL. Giurgiu reduce din diferenţă cu un şut-bombă din interiorul careului după o pasă foarte bună de la Antal.Acesta este primul gol al gălăţenilor pe Naţional Arena în Liga Campionilor

Min 69: Pena reia cu capul pe poartă, însă Sommer nu are nicio emoţie.

Min 56: Basel obţine o lovitură liberă din apropierea colţului terenului. Centrarea ajunge la Streller, care şutează de la bara a doua alături.

Min 47: Sălăgeanu centrează bine din lovitură liberă, Antal preia în careu dar nu ştie ce să facă cu mingea şi este deposedat

Min 45: finalul primei reprize.

Min 37: GOOOL BASEL! Streller înscrie pentru 3-0, după ce scapă singur cu Grahovac şi îl invinge pe acesta cu un şut simplu la colţul scurt.

Min 29: Sălăgeanu execută direct pe poartă o lovitură liberă din preajma careului advers, însă Sommer nu are probleme

Min 24: Shaqiri trage cu efect de pe picioare din afara careului, însă mingea ocoleşte vinclul

Min 17: Sălăgeanu centrează periculos pentru Antal, însă acesta nu ajunge să trimită cu capul din centrul careului

Min 14: GOOOL BASEL. Alexandre Frei înscrie şi el după un contraatac ca la carte al elveţienilor.

Min 10: GOOOOL BASEL! Fabian Frei şutează puternic, Grahovac scapă incredibil mingea printre mâini

Min 4: Mare ocazie pentru Oţelul! Centrarea lui Iorga ajunge excelent la Sârghi, care din doar caâţiva metri reia peste poartă.

Min 1: A început meciul

Echipe de start:

Oţelul: Grahovac – Rîpă, Sîrghi, Perendija, Sălăgeanu – Filip, Neagu, Giurgiu – Antal, Pena, Iorga. Antrenor: Dorinel Munteanu

FC Basel:
Sommer – Steinhofer, Abraham, Dragovici, Joo Ho Park – Shaqiri, Huggel, Xhaka, F. Frei – Streller, A. Frei. Antrenor: Heiko Vogel