Încă o localitate din România afectată de valul 4 COVID-19. Incidenţa a sărit de 3 la mie. Se impun restricţii începând de joi

Încă o localitate din România depășește rata de infectare de 3 la mie, a anunţat miercuri secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, la finalul şedinţei de Guvern.

25 aug. 2021, 15:22
Încă o localitate din România afectată de valul 4 COVID-19. Incidenţa a sărit de 3 la mie. Se impun restricţii începând de joi

Valul 4 de coronavirus se extinde în România. Încă o localitate a depășit rata de infectare de 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. Este vorba despre comuna dâmbovițeană Morteni, unde rata de incidenţă COVID-19 calculată pentru ultimele 14 zile a ajuns la 4,47 la mia de locuitori.

La Morteni, 12 dintre cei 2682 de locuitori sunt confirmaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Doar în decurs de 24 de ore, de marţi până miercuri, au fost diagnosticaţi cu COVID-19 trei localnici.

În aceste condiţii, Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa a adoptat, miercuri, o hotărâre prin care instituie măsurile specifice intervalului de referinţă de peste 3/1000 locuitori al incidenţei cumulate la 14 zile prevăzute de H.G. nr. 826/05.08.2021 prin care a fost prelungită starea de alertă pe teritoriul României.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 25 august. Peste 800 de infectări COVID-19 în 24 de ore. La ATI sunt 212 pacienţi, între care şi copii

Astfel, de joi, se aprobă instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice, stații pentru transportul în comun, mijloace de transport în comun, la locul de muncă, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare.

O hotărâre similară a fost adoptată, marţi, de CJSU Cluj pentru localitatea Mărgău, unde incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile a depăşit de asemenea rata de trei la mia de locuitori, fiind 5,58.

Citeşte şi: Oamenii din comuna natală a lui Emil Boc, panicaţi după impunerea carantinei în valul 4 COVID. Preotul şi preoteasa sunt internaţi în stare gravă

Astfel, sunt interzise organizare de concerte, festivaluri în aer liber, de activităţi sportive, spectacole de tip drive in. De asemenea, nu este permisă organizarea de evenimente private cum sunt nunţile şi botezurile. Totodată, autorităţile au anunţat că sunt închise şi restaurantele, cafenelele, barurile, sălile de jocuri de noroc şi piscinele, iar accesul in restaurantele, cafenelele din interiorul hotelurilor este permis numai persoanelor care sunt cazate în unităţile respective.