Încă o localitate din România intră în carantină. Rata de infectare a depăşit 10 cazuri la o mie de locuitori

Încă o localitate din România intră în carantină, începând de sâmbătă dimineaţă. Este vorba despre comuna Ciceu-Giurgeşti, din judeţul Bistriţa-Năsăud. Rata de infectare a depăşit 10 cazuri la mia de locuitori.

26 feb. 2021, 23:04
Încă o localitate din România intră în carantină. Rata de infectare a depăşit 10 cazuri la o mie de locuitori
Carantină într-o localitate din Bistriţa. Rata de infectare a depăşit 10 cazuri la o mie de locuitori

Încă o localitate din România intră în carantină. Comuna Ciceu-Giurgeşti intră în carantină sâmbătă dimineaţă, pentru două săptămâni. Rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 10,17 cazuri la o mie de locuitori.

Încă o localitate din România intră în carantină

Prefectura Bistriţa-Năsăud a anunţat, vineri seară, că a fost emis Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6509privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru unitatea administrativ-teritorială Ciceu-Giurgeşti.

Decizia a fost luată având în vedere că în comuna Ciceu-Giurgeşti incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 este de 10,17 cazuri la 1.000 de locuitori, „riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”.

Măsura de carantină zonală se instituie începând din 27 februarie, ora 6.00, până în 13 martie, la aceeaşi oră.

Citeşte şi Localitatea din România care intră din nou în carantină. Edilul vine cu acuzaţii grave!

Raed Arafat ia în calcul măsuri de carantinare: „Ar putea fi o soluţie, dacă ajungem la creşteri semnificative”

Raed Arafat, a declarat că în acest moment, chiar şi după deschiderea şcolilor, situaţia este sub control, însă pentru a menţine sub control creşterea cazurilor de covid, oamenii trebuie să respecte în continuare măsurile de protecţie.

”Există unele schițe care schițează creșteri, dar controlabile. Nu pot să spun că avem creșteri vertiginoase, care să alerteze. Și există alte cifre care arată o staționare, un platou.

Așa ca urmărim situația și acolo unde e nevoie s-au luat măsuri de carantinare zonală pe localități, în Maramureș, în Timișoara, deci am avut mai multe localități care au fost carantinate, dar localități mici, pentru a opri creșterea.”, a declarat Arafat pentru Antena 3.

Citeşte şi Când nu trebuie să stai în carantină la întoarcerea în România dintr-o ţară de pe lista galbenă. Răzvan Pascu spune care sunt excepţiile

”Dacă respectăm regulile mai departe situația este sub control. Rămâne să vedem dacă reușim să menținem acest trend. Nu se pune problema de lockdown, la acest moment, sunt nicio formă, dar de măsuri locale, măsuri zonale, da, dacă ajungem la o situație de creștere semnificativă.

Pregătirea noastră este prin prevenirea de a apărea acest val. Adică respectarea regulilor, respectarea măștii, respectarea măsurilor care sunt recomandate la acest moment. Și vedem că e greu, că lumea este clar că s-a săturat.

În același timp, văzând că suntem într-o situație relativ bună, măcar cu stabilitate la acest moment, mulți cred că s-a terminat. Noi încercăm să atragem atenția că situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească din nou, și din cauza asta trebuie să respectăm regulile în continuare, până avem un număr adecvat, suficient de oameni vaccinați, așa cum a făcut Israelul.

Deci, la acest moment, ne pregătim în sensul în care secțiile de Terapie Intensivă să continue să existe pentru a prelua pacienții respectivi. Suntem acum sub vârful de prin noiembrie când aveam peste 1,300 de pacienți în Terapie Intensivă, acum suntem la peste 900. Și aici, totuși, nu este puțin. Este destul de important numărul. Este important să păstrăm presiunea pe sectorul sanitar sub control”, a declarat Raed Arafat pentru sursa citată.


loading...