Încă o lovitură pentru Clotilde Armand. Consiliul Local din Sectorul 1 a respins propunerea edilului de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar

Consiliul Local din Sectorul 1 a respins proiectul de suflet inițiat de primarul Clotilde Armand (USR PLUS) de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar.

24 iun. 2021, 18:05
Încă o lovitură pentru Clotilde Armand. Consiliul Local din Sectorul 1 a respins propunerea edilului de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar
foto: Inquam Photos

Încă o lovitură pentru Clotilde Armand. Consilierii PNL și PSD s-au abținut să voteze şi astfelproiectul a picat, potrivit G4Media.ro.

Încă o lovitură pentru Clotilde Armand. Consiliul Local din Sectorul 1 a respins propunerea edilului de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar

Pentru această propunere s-au înregistat 15 abtineri și doar 9 voturi pentru proiectul propus de Clotilde Armand. Unii consilieri PNL i-au cerut primarului ca mai întâi să construiască parcări și apoi să ridice mașinile.

Armand anunțase vinerea trecută că a inițiat un proiect pentru ridicarea mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1 sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări de reședință).

Primarul Clotilde Armand spune la începutul lui aprilie, că administrația locală a Sectorului 1 intenționează să ridice mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1 sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări de reședință).

Astfel, pentru decongestionarea traficului, Primăria Sectorului 1 a elaborat un proiect de hotărâre de consiliu privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar și a celor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public/privat al statului. Acest proiect este pus în dezbatere publică pe site-ul primăriei.

Citeşte şi: Clotilde Armand încearcă să dreagă busuiocul după scandalul gunoaielor: Sectorul 1 este în proporţie 95% curat şi se lucrează să fie impecabil
Regulamentul aflat în dezbatere publică prevede că sunt supuse ridicării, transportului și depozitării în spații special amenajate până la eliberarea lor de către proprietarii/deținătorii legali vehiculele staționate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări de reședință etc.).

Aceluiași regulament se supun și vehiculele staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 și vehiculele parcate pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap.

Acțiunea de ridicare va fi realizată de către Administrația Domeniului Public Sector 1 sau de către un operator contractat care va deține autovehicule și dotarea necesară pentru practicarea activității de ridicare a vehiculelor/ rulotelor/ remorcilor.

Citeşte şi: Continuă războiul de la Sectorul 1, dintre consilierii locali PNL şi primarul Clotilde Armand: „Cetăţenii s-au săturat să trăiască printre mormane de gunoaie”