Încă o lovitură pentru Vladimir Putin! Gigantul petrolier rus Lukoil cere oprirea imediată a războiului din Ucraina

Gigantul petrolier rus Lukoil a cerut oprirea imediată a războiului din Ucraina. Este prima mare compania din Rusia care se exprimă cu privire la invazia statului ucrainean, la ordinul lui Vladimir Putin.

03 mart. 2022, 19:02
Încă o lovitură pentru Vladimir Putin! Gigantul petrolier rus Lukoil cere oprirea imediată a războiului din Ucraina

Gigantul petrolier rus Lukoil, prin reprezentanţii săi, a emis o declaraţie prin care cere „încetarea imediată a conflictului armat și sprijină pe deplin soluționarea acestuia prin procesul de negociere și prin mijloace diplomatice”, transmite agenţia AFP, citată de Economica.net.

Lukoil devine astfel prima mare companie rusească care solicită încetarea conflictului militar din Ucraina.

Listată la bursă, Lukoil este a doua cea mai mare companie petrolieră rusească, după Rosneft, firmă controlată de stat, cu peste 100.000 de angajați la nivel global.

Citeşte şi: Emil Boc, mesaj dur către Vladimir Putin. „Sunteţi singur. Sunteți de partea greșită a istoriei”

Compania este prezentă și în România, unde operează rafinăria Petrotel, a treia rafinărie din țară, și o rețea de circa 310 stații de distribuție a carburanților.

Solicitarea Lukoil vine în contextul în care nouă rundă de negocieri între Rusia și Ucraina are loc joi după ce miercuri întâlnirea a fost anulată. Întâlnirea celor două delegaţii are loc în zona Brest, în Belarus, foarte aproape de graniţa cu Polonia.

Propunerile delegaţiei ruse pentru discuţii vizează teme umanitare, politice şi tehnico-militare.

”Delegaţia rusă lucrează acum la elaborarea listei de propuneri, care constă din trei părţi. Ele vizează aspectul militar-tehnic, umanitar-internaţional şi politic”, a spus negociatorul şef rus.

Prima rundă de negocieri a avut loc la granița Ucrainei cu Belarus, în regiunea Gomel, după ce, inițial, Zelenski îi spusese lui Putin că e deschis pentru negocieri în orice altă locație în afară de Belarus, venind cu alte variante precum Varşovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul sau Baku.

Citeşte şi: Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene: „Nu vom uita curajul ucrainenilor şi solidaritatea poporului român în aceste momente”