Încă o lovitură pentru Monica Iacob Ridzi. Ce legătură este între soţul ei şi dosarul „Gala Bute”

Monica Iacob Ridzi mai primeşte o lovitură, după ce a fost condamnată la cinci ani de închisoare în dosarul Ziua Naţională a Tineretului 2009.

RomaniaTV.net
16 feb. 2015, 17:08

Procurorii DNA invocă și Primăria Petroșani, condusă de Tiberiu Iacob Ridzi, printre instituțiile care au „colaborat” cu Elena Udrea în dosarul „Gala Bute”. Faptele de care se aminteşte în comunicatul DNA s-au petrecut în perioada în care Tiberiu Iacob Ridzi făcea parte din PDL, adică era coleg de partid cu Elena Udrea.

Legătura cu Primăria Petroşani şi cu Tiberiu Iacob Ridzi se face în cazul infracţiunii de luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. și S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. cu UAT Lupeni și UAT Petroşani.

Într-un caz asemănător, primarul de la Lupeni, Cornel Resmeriță, a fost săltat de procurorii DNA pentru 24 de ore şi ulterior a fost plasat în arest la domiciliu.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2011, Elena Udrea a cerut și a primit de la inculpatul Adrian Gardean, pentru sine și pentru altul, foloase materiale în valoare de 10% din plățile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de S.C. Termogaz Company S.A. și S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. cu UAT Lupeni și UAT Petroşani, în schimbul garanției că finanțările contractelor încheiate vor fi aprobate la timp.

Astfel, la data de 7 februarie 2011, Elena Udrea i-a cerut lui Adrian Gardean ca din sumele primite de la minister să facă mai multe „sponsorizări”, transmițându-i că trebuie să discute detaliile cu Nastasia Gheorghe, secretarul general al ministerului. Ulterior, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Nastasia Gheorghe să îi comunice lui Gardean Adrian că suma solicitată este în cuantum de 10% din valoarea plăților efectuate și care urmau să fie efectuate în cursul anului 2011.

Urmare acestei solicitări, în vara anului 2011, Gardean Adrian i-a înmânat 200.000 euro lui Lungu Ștefan, care i-a predat lui Nastasia Gheorghe, însă banii au fost restituiți de acesta după o zi, invocând riscul ca fapta să fie denunțată organelor de urmărire penală.

În data de 06.10.2011 Gardean Adrian a remis suma de 900.000 euro în numerar lui Nastasia Gheorghe, în contul încasărilor care urmau să fie realizate de S.C. Termogaz Company S.A. și de S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Cu același prilej, Nastasia Gheorghe i-a transmis lui Gardean Adrian, la cererea lui Udrea Elena Gabriela, că suma remisă nu acoperea procentul solicitat de ministru, având în vedere valoarea totală a plăților care urmau să fie efectuate către cele două societăți, iar pentru diferență i-a cerut virarea sumei de 3.000.000 lei în conturile unei societăți controlate de Obreja Rudel.

Suma de 900.000 euro a fost predată de Nastasia Gheorghe ministrului Udrea Elena Gabriela, iar diferența de 3.000.000 lei a fost transferată de S.C. Termogaz Company S.A. în contul S.C. Europlus Computers S.R.L. la data de 28.12.2011, în baza unui contract fictiv de publicitate.

Faptele descrise de procurori reprezintă modalități alternative de săvârșire ale aceleiași infracțiuni de luare de mită pentru care Camera Deputaților a cerut începerea urmăririi penale și a încuviințat arestarea preventivă a deputatului Udrea Elena Gabriela la data de 09.02.2015.

Anchetatorii au cerut, în lumina noilor fapte scoase la iveală, un nou aviz de încuviinţare a urmăririi penale şi a arestării de la Camera Deputaţilor, care să se raporteze la forma completă a acuzației aduse deputatului Elena Udrea.

Elena Udrea se află deja în arest preventiv în dosarul Microsoft.


loading...