Încă o moarte misterioasă la Moscova. Un comisar militar însărcinat cu mobilizarea în Rusia a fost găsit spânzurat

Locotenent-colonelul Roman Malik, în vârstă de 49 de ani, responsabil cu recrutarea de oameni în campania de mobilizare lansată de președintele rus Vladimir Putin pentru a întări forțele din Ucraina, a fost găsit mort.

18 oct. 2022, 10:33
Încă o moarte misterioasă la Moscova. Un comisar militar însărcinat cu mobilizarea în Rusia a fost găsit spânzurat

Trupul neînsuflețit al lui Roman Malik a fost găsit în casa lui dintr-un sat din regiunea Primorie, din Rusia. După cum scrie  The Mirror, Roman Malik a fost găsit spânzurat de un gard, dar poliția ar fi deschis o anchetă pentru crimă, deși nu a fost exclusă posibilitatea sinuciderii.

În plus, The Times scrie că misterioasa „sinucidere” a lui Malik este pusă la îndoială de mesajele utilizatorilor Telegram, iar rudele acestuia afirmă că ele era încrezător, plin de viaţă şi nu avea motive care să-l împingă să recurgă la acest gest.

Tatăl a doi copii căsătorit, Malik a fost un veteran al războiului Rusiei în Cecenia, iar prietenii și familia au negat cu fermitate că s-a sinucis.

Citeşte şi Bombardamente în apropierea ambasadei României la Kiev. Anunţ important făcut de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu

Malik era responsabil cu monitorizarea ordinelor Moscovei de a muta trupe în Ucraina.

De când Putin a semnat decretul de mobilizare, în luna septembrie, cifrele indică faptul că până acum au fost recrutate peste 220.000 de persoane.

Ofițerii de recrutare, însoțiți de autorități ale poliţiei locale i-au luat în multe cazuri cu forța pe bărbații care s-au opus ordinelor de mobilizare. Acest lucru a provocat resentimente tot mai mari față de recrutare, instituții și funcționarii care executau ordinele.

Drept urmare, în această perioadă, până la 70 de birouri au fost atacate cu cocktail-uri Molotov, ca semn al resentimentelor tot mai mari în Rusia față de mobilizare, scrie The Mirror.

Citeşte şi Depozite de ulei de floarea soarelui atacate de drone kamikaze ruseşti în Mykolaiv