Depozite de ulei de floarea soarelui atacate de drone kamikaze ruseşti în Mykolaiv

Drone kamikaze ruseşti au lovit mai multe depozite cu ulei de floarea-soarelui la unul dintre terminalele din oraşul portuar ucrainean Mykolaiv, a declarat luni primarul oraşului.

17 oct. 2022, 19:18
Depozite de ulei de floarea soarelui atacate de drone kamikaze ruseşti în Mykolaiv

Unul dintre cele mai mari porturi ucrainene, Mykolaiv a oprit transporturile la începutul invaziei ruseşti, dar Ucraina face presiuni pentru a deschide portul pentru a extinde transporturile de alimente în cadrul unui acord negociat de Naţiunile Unite şi Turcia.

„În Mykolaiv, trei drone au lovit un obiect de infrastructură industrială, unde au fost incendiate rezervoare cu ulei de floarea-soarelui”, a declarat primarul din Mykolaiv, Oleksandr Senkevich, potrivit Reuters.

Serviciul regional pentru situaţii de urgenţă a publicat fotografii ale unor tancuri uriaşe cu flăcări şi fum care se ridicau deasupra lor.

Mykolaiv, situat în apropiere de regiunea Kherson, ocupată de Rusia, a fost supusă în ultimele luni unor bombardamente constante. Terminalele portuare au fost deja lovite de cel puţin două ori – în iunie şi august.

Mai multe atacuri ruseşti au vizat luni dimineaţă infrastructuri cruciale în trei regiuni din Ucraina, inclusiv capitala Kiev, lăsând ‘sute de localităţi’ fără electricitate, a anunţat premierul ucrainean Denis Şmîgal.

Citeşte şi: MApN începe mobilizarea! Rezerviştii, chemaţi la unităţi militare pentru activităţi specifice de pregătire

O femeie şi-a pierdut viaţa, iar trei persoane au fost rănite în urma unei lovituri a Rusiei, luni dimineaţă, asupra imobil rezidenţial din centrul Kievului, a anunţat primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, subliniind că este deocamdată un bilanţ provizoriu al seriei de atacuri cu drone kamikaze efectuate de Rusia împotriva Kievului în cursul dimineţii, relatează AFP şi Ukrinform.

„Corpul fără viaţă al unei femei a fost găsit printre dărâmături. Trei răniţi au fost spitalizaţi”, a indicat Kliciko pe reţele de social media, precizând că ‘o altă persoană se află încă sub dărâmături’.

Ministrul de interne ucrainean, Denis Monastîrski, a declarat că există victime umane şi în alte oraşe ucrainene care au fost atacate de forţele ruse luni dimineaţă, fără să indice vreo cifră exactă, potrivit Reuters.

Citeşte şi: VIDEO: Avion prăbuşit peste clădiri rezidenţiale în Ucraina, sunt mulţi morţi şi răniţi