Încă două reclamaţii de furt din cutia de valori de la o bancă din Argeş

Publicat: Luni, 28 Octombrie 2013 14:42 // Actualizat: Luni, 28 Octombrie 2013 18:00 // Sursa: romaniatv.net

Trei jafuri, în trei zile, la aceeaşi bancă din Piteşti. După ce săptămâna trecută o familie s-a trezit fără banii şi bijuteriile din cutia de valori, luni, alte două persoane au reclamat că le-au dispărut sute de mii de lei.

Luni, o familie din Argeş a reclamat Poliţiei dispariţia a 131.000 de euro din cutia de valori de la sucursala BCR din centrul Piteştiului, informează Mediafax.

Păgubiţii spuneau că nu au mai mers la unitatea bancară de aproximativ un an, atunci când au făcut ultima depunere, şi că au decis să verifice cutia de valori după ce au văzut, la sfârşitul săptămânii, cazul bărbatului care a sesizat că i-ar fi fost furaţi bani şi bijuterii în valoare de 500.000 de lei.

Luni după-amiază, alte două familii au reclamat Poliţiei dispariţia unor mari sume de bani din cutia de valori a aceleiaşi bănci, fiind începute cercetări şi în aceste cazuri, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Dănuţ Dinu.

Astfel, un bărbat a reclamat că i-au dispărut din cutia de valori a băncii 400.000 de euro, în timp ce o femeie a sesizat dispariatia din cutia de valori a 130.000 de euro.

"Astăzi (luni - n.r.) am primit trei sesizări privind dispariţia unor sume de bani din casetele de valori ale acestei bănci. În total avem patru sesizări", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş.

Reprezentanţii BCR au spus că unitatea colaborează cu Poliţia şi a pus la dispoziţia anchetatorilor toate probele materiale şi înregistrările electronice "pentru stabilirea adevărului". "Aşteptăm finalizarea anchetei, fără a exclude în acest moment nicio ipoteză în ceea ce priveşte veridicitatea faptelor reclamate", afirmă reprezentanţii BCR.

Potrivit acestora, BCR oferă serviciul de închiriere a casetelor de valori fără a solicita clienţilor declararea conţinutului acestora, clienţii fiind singurii care cunosc ce conţin şi cât valoreaza bunurile din casetele de valori.

"Configuratia sistemului de securitate face imposibil accesul neautorizat şi neînregistrat în camera de tezaur a casetelor de valori. Conform procedurii, casetele de valori pot fi deschise numai cu cheile unice de acces aflate în posesia clienţilor, după acţionarea, în prealabil, a unei alte chei unice aflate în posesia băncii. Conform aceleiaşi proceduri, clienţii nu sunt însoţiţi de personalul băncii în momentul deschiderii efective a casetelor de valori, astfel încât funcţionării bancii nu pot observa în niciun fel contţnutul casetelor de valori ale clienţilor", adaugă reprezentanţii BCR.

Un bărbat din Piteşti a reclamat Poliţiei, vineri seară, că din cutia de valori depusă la sucursala BCR din centrul oraşului i-ar fi dispărut bani şi bijuterii în valoare de 500.000 de lei. Ulterior, fiul bărbatului declara că din cutia de valori au fost furaţi 130.000 de dolari şi 49.000 de lei, precum şi bijuterii din aur şi un ceas vechi de o sută de ani.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş spunea că în acest caz au fost audiaţi angajaţii băncii şi alte persoane suspectate că ar putea fi implicate, precizând că există un cerc de suspecţi, dar ancheta continuă.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 nov 10:29
Votează email 0 email
...130.000 de dolari şi 49.000 de lei, precum şi bijuterii din aur şi un ceas vechi de o sută de ani. Directorul de comunicare al BCR Ionuţ Stanimir a declarat, marţi, că nu există indicii privind vinovăţia vreunui angajat al băncii în cazurile privind dispariţia...
29 oct 16:24
Votează email 0 email
...faptul că nu-şi pot plăti anumite datorii. De asemenea, nici Banca Naţională a României (BNR) nu poate interveni în acest scandal. Motivul: BNR nu reglementează aceste activităţi, nu impune băncilor comerciale reglementări specifice pentru acest tip de activitate....
29 oct 11:37
...nu pot observa în niciun fel contţnutul casetelor de valori ale clienţilor“, precizează reprezentanţii BCR, citaţi de RTV.net
...
28 oct 18:23
Votează email 0 email
...in institutia bancara in cauza sunt camere de supraveghere, iar imaginile au fost ridicate pentru cercetari de catre politisti, potrivit rtv.net. Inca doua cutii de valori de la o banca, golite de hoti ...
28 oct 15:01
... O femeie a anunţat poliţia că i-a dispărut o sumă mare de bani....
28 oct 14:53
...s-a petrecut la aceeaşi bancă de la care o familie a reclamat că le-au fost furaţi bani şi bijuterii. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8278
RON
09 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H