Inca o tara a decratat stare de urgenta din cauza pandemiei de coronavirus

Brazilia a decratat astăzi, 17 martie, stare de urgență în Rio de Janeiro și Sao Paulo ca urmare a epidemiei de coronavirus, acestea fiind principalele două focare de contaminare cu coronavirus.

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 16:44
Inca o tara a decratat stare de urgenta din cauza pandemiei de coronavirus

Autoritățile braziliene au impus stare de urgență ca urmare a pandamiei de coronaviurs. Restricțiile afectează restaurantele și transportul public din Rio de Janeiro și Sao Paulo. Restricțiile sunt valabile pentru o durată inițială de 15 zile începând cu data de 17 martie. 

Citeste si:STARE DE URGENŢĂ. Decretul lui Klaus Iohannis, aviz pozitiv în comisiile Parlamentului, va fi votat joi în plen

Până în acest moment în Brazilia a murit o persoană din cauza coronavirusului, iar două persoane au fost vindecate și externate din spital. În total au fost raportate 301 cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

Încă o ţară vecină cu România a declarat stare de urgenţă

Parlamentul de la Chişinău a votat marţi declararea stării de urgenţă pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 60 de zile, ca urmare a pandemiei de coronavirus, anunţă presa moldoveană.

Starea de urgenţă intră în vigoare în data adoptării şi este valabilă până la 15 mai 2020.

„Va trebui să luam decizii şi mai radicale dacă situaţia va evolua ca în unele state din UE”, a declarat premierul Ion Chicu.

În Republica Moldova, sunt înregistrate în prezent 29 de cazuri de COVID-19, dintre care 15 sunt venite din afară, iar 14 cu transmitere locală.