Încă o ţară din UE vrea să aplice lockdown pentru nevaccinaţi ca în Austria

Cehia ia în calcul să impună reguli stricte persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19. Şeful Executivului de la Praga susţine că ia în calcul aplicarea unor măsuri de carantină pentru nevaccinaţi, după modelul aplicat de Austria începând de săptămâna aceasta.

16 nov. 2021, 12:00
Încă o ţară din UE vrea să aplice lockdown pentru nevaccinaţi ca în Austria

Guvernul ceh vrea să aplice restricţii dure de combatere a pandemiei, printre care şi lockdown pentru nevaccinaţi ca în Austria, a anunţat premierul Andrej Babis, potrivit Bloomberg.

Cehia se confruntă cu o nouă creştere a cazurilor grave de COVID-19. Luni, autorităţile sanitare au raportat 5.660 de noi cazuri de infecţie şi 57 de decese din cauza COVID-19, motiv pentru care vor să aplice măsuri pentru a limita răspândirea virusului.

Una dintre alternative este un regim similar cu cel impus în Austria, care limitează mișcarea și activitățile celor care au refuzat vaccinarea, a declarat Andrej Babis într-o conferință de presă televizată după ședința de Guvern de luni, arată Digi24.

Citeşte şi: Noi restricţii pentru nevaccinaţi în Europa. Mai multe ţări schimbă abordarea în lupta contra COVID-19

Unii membri ai cabinetului susțin măsuri mai blânde, cum ar fi să nu mai accepte testele antigene pentru evenimente sportive și culturale sau vizite la restaurante.

Citeşte şi: Răzvan Cherecheş, expert în sănătate publică, cere lockdown ca în Austria: „Avem nevoie de restricții mai severe în România”

Începând de luni, Austria plasează în carantină milioane de oameni care nu s-au vaccinat împotriva Covid. Potrivit noilor măsuri, persoanele nevaccinate vor putea ieşi din casă doar pentru anumite activităţi considerate vitale – precum cumpărăturile de produse esenţiale, mersul la serviciu, la şcoală sau la medic. Nevaccinaţii îşi mai pot părăsi locuinţele pentru o scurtă plimbare sau pentru a se vaccina.

Guvernul se va reuni din nou joi pentru a dezbate noi măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului. Ca și în multe țări din Europa, cazurile noi și spitalizările cresc din nou în Republica Cehă.

Citeşte şi: Austria, carantină pentru persoanele nevaccinate. Anunţul a fost făcut de cancelarul Alexander Schallenberg