Încă o tragedie aviatică. Avionul s-a prăbușit la doar câteva minute după decolare. Aeronava era plină cu pasageri care făceau voluntariat

O aeronavă plină cu voluntari s-a prăbușit pe un câmp la doar câteva minute după decolare. În urma impactului, avionul a luat foc, iar trei persoane au decedat.

20 feb. 2023, 12:41
Încă o tragedie aviatică. Avionul s-a prăbușit la doar câteva minute după decolare. Aeronava era plină cu pasageri care făceau voluntariat
Avionul s-a prăbușit la doar câteva minute după decolare

Avionul s-a prăbușit la doar câteva minute după decolare. Pasagerii se întorceau de la un spital San Francisco, unde făceau voluntariat, atunci când nu se știe din ce motive, aeronava s-a prăbușit în câmp și a luat foc.

Citește și Românca blocată în Turcia cu doi copii minori a fost adusă în ţară. Mihaela şi micuţii au dormit pe câmp şi au mers pe jos 220 de km până la avion!

Avionul s-a prăbușit la doar câteva minute după decolare

Impactul cu solul a fost atât de puternic încât aeronava a fost imediat cuprinsă de flăcări, iar orice modalitate de salvare a celor aflați la bord a fost imposibilă, au transmis reprezentanții poliției care s-au luptat zeci de minute să stingă incendiul.

Din păcate, trupurile celor trei victime au fost găsite de autorități carbonizate.

Cei trei voluntari se întorceau din San Francisco, unde făceau voluntariat într-un spital, și se îndreptau spre Guatemala City, însă din cauza unei defecțiuni aeronava s-a prăbușit în câmp undeva în Guatemala, America de Sud, transmite presa locală.

În urma impactului devastator James DeHart, în vârstă de 64 de ani, Bonnie DeHart de 64 de ani și Helen Shawn Coon, în vârstă de 66 de ani, și-au pierdut viața.

Unde să te așezi în avion pentru a fi în siguranță

De cele mai multe ori ne alegem locul în avion în funcție de confort sau de cât de apropiat este de toaletă, însă această decizie ne-ar putea salva viața. Iată care este cel mai sigur loc pe care să stai în avion.

Cel mai sigur loc din avion. Zeci de mii e oameni circulă zilnic cu avionul, fiind unul dintre cele mai folosite mijloace de transport, mai ales între țări. Dat fiind că în ultimii ani numărul accidentelor rutiere și al celor feroviare a crescut exponențial, avionul a devenit unul dintre cele mai sigure mijloace de transport. Mai mult, în urma unor studii s-a dovedit că există un loc în avion care este considerat cel mai sigur, iar faptul că îl ocupi și-ar putea salva viața în cazul unui accident aviatic.

Cu toate că cei mai mulți dintre noi ne alegem locul în avion pe alte criterii, cum ar fi confortul, spațiul pentru picioare sau accesul rapid la baie, ei bine siguranța ar trebui să fie criteriul principal. Ei bine, există anumite locuri care ți-ar putea salva viața. Deși de cele mai multe ori optăm pentru un loc în fața avionulu, se pare că unul de la mijloc sau chiar din spatele acestuia, ți-ar putea salva viața.

Avionul a devenit cel mai sigur mijloc de transport, de exemplu, în 2019 au fost 70 de milioane de zboruri în toată lumea, iar numărul deceselor au fost de 287. Pe de altă parte, Consiliul Național de Siguranță al SUA a arătat, în urma unui recensământ, faptul că șansele de a-ți pierde viața într-un avion sunt de 1 la 205.552, în timp ce la autovehicule este de 1 la 102.

Se pare că sudiile au demonstrat faptul că șansele de a-ți pierde viața sunt mult mai reduse dacă stai pe locurile din spate, în timp ce acelea din mijloc au avut cea mai scăzută rată de deces, respectiv de 28%, mult mai mică comparativ cu 44%.

Atunci când optezi pentru un scaun situat lângă o ieșire de evacuare, vei fi primul care iese în cazul unei prăbușiri. Aripile avionului stochează combustibil, iar ieșirile din mijloc nu sunt o opțiune sigură de evacuare. Dacă vei sta în față, te vei accidenta mai rapid, iar evacuarea rămasă va fi tot pe ușa din spate. Scaunele din mijloc sunt mai sigure decât cele de la fereastră sau culoar, datorită persoanelor din jurul tău.

Citește și FOTO! Mesajul viral de la Wizz Air pentru românii care merg în Anglia cu ȘORICI în avion! Compania low-cost s-a confruntat cu o problemă șocantă pentru lumea civilizată și le-a dat un mail de „kind reminder” tuturor pasagerilor!