Încă o tragedie cu parapanta. Un român a murit în Nepal

Un parapantist de naționalitate română, Ioan Gragospirate, în vârstă de 35 de ani, a murit în centrul Nepalului, a anunțat poliția din Katmandu, joi, comunicatul fiind preluat de Agerpres.

05 feb. 2015, 16:26
Încă o tragedie cu parapanta. Un român a murit în Nepal

Trupul lui Ioan Gragospirate a fost găsit în afara paraşutei sale, miercuri, într-o pădure în apropiere de cunoscutul oraş turistic Pokhara. El efectua un zbor solo, iar motivul tragicului accident nu este cunoscut de poliţie, care însă a adăugat că bănuieşte că fie curelele de prindere s-au rupt, fie au fost fixate incorect.

Citeşte şi Un parapantist român a murit în Brazilia VIDEO

Parapantismul este foarte popular printre vizitatorii acestui oraş aflat într-o zonă lacustră, dar mulţi turişti aleg să zboare în tandem, alături de un ghid experimentat. Accidentul românului a ridicat la şase numărul străinilor care au decedat, începând cu 2008, din cele 50 de accidente înregistrate în această perioadă. Ultimul decedat a fost un sud-coreean, tot într-un zbor solo, în ianuarie, după ce paraşuta i s-a încurcat în sforile de susţinere.

În zona oraşului Pokhara acţionează 20 de companii care se ocupă de parapantism, iar „Autoritatea Civilă de Aviaţie ar trebui să introducă reguli mai stricte privind acordarea permiselor de zbor”, după cum a declarat Sano Babu Sunuwar, un antrenor cunoscut în această disciplină, care a zburat cu parapanta din vârful Muntelui Everest.