Încă o tragedie în SUA, din cauza armelor de foc: Şi-a împuşcat mortal frăţiorul de 3 ani

Un băieţel de 3 ani a fost împuşcat mortal de fratele mai mare, în timp ce se jucau de-a poliţiştii, acasă. Arma fusese lăsată de tatăl copiilor, pe frigider.

20 oct. 2015, 12:19

Eian, în vârstă de 3 ani, şi fratele lui de 6 ani, se jucau în casă, în Chicago. Băiatul cel mare a găsit pe frigider o armă, încărcată, cu care l-a împuşcat pe mezin în faţă, potrivit România TV.

Eian a fost dus imediat la spital, dar medicii nu l-au putut salva. Tatăl copiilor a fost arestat pentru că a pus în pericol vieţile celor mici.

La poliţie a spus că a cumpărat arma pentru a se apăra. Potrivit anchetatorilor, tatăl îi arătase fiului mai mare unde ţinea ascunsă arma, învelită într-o pereche de pantaloni de pijama.

Bărbatul, care făcuse parte dintr-o grupare criminală, depusese mărturie într-un proces şi se temea că foştii tovarăşi se vor răzbuna.

Potrivit unei statistici a presei americane, doar în acest an, până în octombrie, au existat 43 de cazuri în care un copil de trei ani sau mai mic a împuşcat pe cineva. În 31 dintre aceste incidente, copilul care a folosit arma s-a împuşcat accidental.