Veste groaznică primită de politicianul Niculae Bădălău, aflat în arest

Încă o decizie nefericită pentru controversatul politician Niculae Bădălău. Fostul om de încredere al PSD va rămâne în arest, inclusiv de Crăciun și de Revelion. 

20 dec. 2022, 17:20
Veste groaznică primită de politicianul Niculae Bădălău, aflat în arest
Niculae Bădălau

Niculae Bădălău va rămâne în arest preventiv pe durata procesului, a decis judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Giurgiu. Procurorii DNA ceruseră deja menținerea în arest preventiv a controversatului demnitar.

Mai precis, instanța a luat în discuție măsurile preventive din dosar și a stabilit menținerea lui Bădălău în arest și plasarea în arest la domiciliu a complicei sale, Elena Matache.

Decizia de marți nu este definitivă și poate fi contestată de părțile din dosar.

Niculae Bădălău a fost dat pe mâna judecătorilor CAB de către procurorii DNA pentru fapte de dare de mită către fostul demnitar Dan Păsat, condamnat în trecut în dosar al DNA.

 

Probleme pe bandă rulantă pentru Niculae Bădălău

 

Niculae Bădălău este acuzat de procurorii DNA că i-ar fi cerut unui primar de comună să atribuie un contract unei firme condusă de o rudă a sa şi i-ar fi oferit bani pentru a face plăţi către acea firmă, chiar şi pentru lucrări neconforme. Alături de el, a fost deferit justiţiei şi reprezentantul unei societăţi comerciale.

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1018/VIII/3 din 27 noiembrie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților:

BĂDĂLĂU NICULAE, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, pentru comiterea infracțiunilor de:

– trafic de influență,

– dare de mită, în formă continuată,

Persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În zilele de 09 august 2022 și 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un anumit contract unei societăți administrate de o rudă a inculpatului. Contractul viza „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă…,” fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA.

În schimbul acestui “serviciu”, inculpatul ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), asupra căreia a lăsat să se înțeleagă că are influență, să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit primarului mai multe sume de bani pentru ca, în schimb, acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.