Încă o veste proastă pentru Novak Djokovic, după ce a fost eliminat de Rafael Nadal, de la Roland Garros

Novak Djokovic, lider în circuitul ATP, trece printr-o perioadă nefastă în cariera sa. Tocmai a fost eliminat de la Roland Garros, de Rafael Nadal, în sferturile competiției, ceea ce aduce noi consecințe pentru sârb. 

01 iun. 2022, 10:43
Încă o veste proastă pentru Novak Djokovic, după ce a fost eliminat de Rafael Nadal, de la Roland Garros

Cunoscutul jucător de tenis va pierde poziția de lider mondial în tenis, după Roland Garros. Favorit să devină numărul 1 mondial este Alexander Zverev. Germanul va deveni lider în circuitul masculin dacă va câștiga competiția. Astfel, va trebui să treacă de Rafael Nadal în semifinală, iar în finală de Andrey Rublev / Marin Cilic ori Casper Ruud / Holger Rune.

Dacă Alexander Zverev nu va câștiga trofeul de grand slam, rusul Daniil Medvedev va deveni numărul 1 ATP. Medvedev a fost scos din competiție de croatul Marin Cilic, locul 23 mondial.

După Roland Garros, Novak Djokovic va ajunge pe locul 3 ATP.

Patru ore și 13 minute a durat partida-maraton dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal. Cel mai lung set a fost cel de-al doilea, care a durat nu mai puțin de o oră și 28 de minute.

Spaniolul s-a impus cu 2-6, 6-4, 2-6, 6-7 (4-7). Astfel, Nadal a bifat victoria cu numărul 29 în fața sârbului. De partea cealaltă, Djokovic are 30 de succese în fața rivalului său. În întâlnirea precedentă, Novak Djokovic a obținut victoria, în semifinalele Roland Garros.

 

Cine este cel mai bun tenismen din istorie. Răspunsul lui Rafael Nadal, fost lider mondial

 

În urma confruntării de la Roland Garros, Rafael Nadal a fost provocat să desemneze cel mai bun tenismen din istorie. Spaniolul s-a pus pe aceeași poziție cu sârbul și cu jucătorul elevețian.

„Novak, Roger şi cu mine avem o istorie incredibilă împreună, deoarece ne-am întâlnit faţă în faţă în cele mai importante meciuri, de foarte mult timp. Asta este ceea ce face povestea specială şi mă umple de emoţie. Întotdeauna vorbim despre cine a câştigat cele mai multe turnee de Grand Slam, cine are cele mai bune rezultate. Pentru mine, nu contează, ceea ce contează sunt visele pe care le urmărim.

Cred că ne-am îndeplinit visele, scriem istoria acestui sport pentru că am făcut lucruri care nu s-au mai întâmplat înaintea noastră. Nu contează pentru mine ce este restul. Care jucător va avea cele mai multe Grand Slam-uri, cine a scris istoria mai bine, după părerea mea, când ne privim pe noi trei, nivelul nostru este aproape acelaşi, nu există nicio diferenţă, nu contează”, a răspuns Rafael Nadal.