Încă patru elevi din Sectorul 4, confirmaţi cu coronavirus

Încă patru elevi care învaţă în Sectorul 4 au fost confirmaţi, luni, cu coronavirus. Numărul elevilor diagnosticaţi în această zi a ajuns la opt. 

RomaniaTV.net
21 sept. 2020, 18:54
Încă patru elevi din Sectorul 4, confirmaţi cu coronavirus

„Primăria Sectorului 4 a dispus în această după-amiază, în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a unor săli de curs, de la 3 unităţi de învăţământ, după ce alţi 4 elevi au fost confirmaţi cu coronavirus. Totodată, ca şi cazurile precedente, autoritatea locală va asigura şi testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu aceştia şi va implementa orice altă măsură ce se va impune. În următoarele 14 zile, activităţile de învăţare la clasele din care elevii făceau parte vor fi mutate în sistem online”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Sectorului 4.

Cei 4 elevi recent confirmaţi cu SARS-COV2 sunt unul în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, doi la Scoala Gimnazială nr. 129 şi unul la Colegiul Romano-Catolic „Sfântul Iosif”, unde, desi luni au mai fost confirmaţi pozitiv alţi doi elevi, nu se impune desfăşurarea cursurilor în scenariul roşu, întrucât aceştia învaţă în clădiri distincte.

Conform sursei citate, în total luni au fost confirmaţi pozitiv cu noul tip de coronavirus 8 elevi dintre cei care învaţă la şcolile şi liceele din Sectorul 4.

Celelalte cazuri sunt de la Colegiul Naţional „Dinu Lipatti” şi Şcoala Gimnazială nr. 79.

Măsurile au fost dispuse, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile”.

Citeşte şi Doi angajaţi MAE, confirmaţi cu coronavirus