FOTO: Încă un accident oribil pe DN2, „Drumul Morții”. Microbuzul plin cu oameni a fost făcut zob

Încă un accident deosebit de grav pe „Drumul Morții" - E85/DN2. Evenimentul groaznic a avut loc aproape de Bacău, în dimineața zilei de marți, 7 februarie. 

07 feb. 2023, 15:35

Update, 15:35

Șoferul microbuzului este vinovat de producerea accidentului, potrivit informațiilor reporterilor România TV, care au discutat cu polițiștii. Șoferului microbuzului i s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Uciderea din culpă este singura infracţiune din întregul capitol destinat infracţiunilor contra vieţii care nu are ca formă de vinovăţie intenţia.

IPJ Bacău a transmis o reacție, în cursul după-amiezii:

„Astăzi, în jurul orei 13.25, un microbuz care efectua cursă regulată pe direcția Bacău-Sascut, condus de un bărbat de 44 de ani, a acroșat un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă care se afla staționat pe acostamentul consolidat, pe DN 2-E 85, pe raza localității Cleja, conducătorul auto efectuând activități de depanare, pe partea dreaptă a semiremorcii”, potrivit IPJ Bacău, citată de Ziarul de Bacău.

Deși s-a crezut inițial că în urma impactului au rezultat mai mulți morți, potrivit raportului Poliției Bacău șase pasageri au fost răniți.

„Din impact a rezultat rănirea a 6 pasageri din microbuz și conducătorul auto al ansamblului de vehicule care au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Victimele au vârste cuprinse între 16 și 74 de ani. Atât șoferul tirului, cat și cel al microbuzului au fost testați alcoolscopic, rezultatul indicând faptul ca nu se aflau sub influența alcoolului.

Colegii sunt la fata locului și desfășoară toate activitățile in vederea stabilirii împrejurărilor comiterii accidentului rutier. Traficul se desfășoară alternativ. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a transmis Poliția Bacău, într-un comunicat de presă.

Știrea inițială

Pompierii băcăuani au fost solicitanți să intervină în com. Cleja, sat Valea Mică (E85), în urma unui apel care anunța producerea unui accident rutier. Un TIR și un microbuz s-au ciocnit violent marți, pe DN2.

De urgență, la fața locului au intervenit rapid două autospeciale de stingere cu apă și spumă, două ambulanțe SMURD, o ambulanță SAJ, o ambulanță TIM (Terapie Intensivă Mobilă), o autospecială ATPVM( autospecială transport victime multiple), încadrate cu 23 de pompieri militari

Din primele informații transmise de autorități, nu sunt persoane încarcerate. Au rezultat 13 victime, iar șapte dintre acestea au fost transportate la UPU (Unitatea de Primiri Urgențe) Bacău, de către ambulanțele SMURD, SAJ, ATPVM, a transmis presa locală.