Încă un bebeluş născut la Maternitatea Giuleşti a fost internat cu suspiciunea de infecţie cu stafilococ auriu

Încă un bebeluş, născut pe 22 aprilie 2019 la Maternitatea Giuleşti din Capitală, a fost internat de miercuri la Spitalul Grigore Alexandrescu cu suspiciunea de infecție cu stafilococ auriu, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
16 mai 2019, 09:33
Încă un bebeluş născut la Maternitatea Giuleşti a fost internat cu suspiciunea de infecţie cu stafilococ auriu

Purtătorul de cuvânt al Spitalul „Grigore Alexandrescu”, medicul Raluca Alexandru, a declarat că este vorba de un bebeluș născut la Maternitatea Giulești pe 22 aprilie, care a fost internat miercuri în unitatea spitalicească.

Bebeluşul a fost diagnosticat cu piodermită, iar starea sa generală este una bună, a mai spus doctorul.

Patru angajate ale Maternităţii Giuleşti au fost depistate cu stafilococ pozitiv, în urma rezultatelor de la exudate, dar se aşteaptă şi cele de la probele trimise de la Institutul Cantacuzino, pentru a se stabili dacă există legătură cu îmbolnăvirea nou-născuţilor, a anunţat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ministerul Sănătăţii preciza, vineri, că la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” au fost internaţi cinci copii născuţi prin cezariană la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” (Maternitatea Giuleşti), în perioada 25 martie – 30 aprilie, cu posibile infecţii stafilococice (MRSA).

Din cele cinci cazuri, doi au fost externaţi, iar dintre cei trei copii internaţi în prezent la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, două cazuri au fost confirmate cu stafilococ MRSA, iar în cel de-al 3-lea caz rezultatul este negativ.

Între timp, încă un bebeluş, născut pe 22 aprilie 2019 la Maternitatea Giuleşti din Capitală, a fost internat de miercuri la Spitalul Grigore Alexandrescu cu suspiciunea de infecţie cu stafilococ auriu