Încă un candidat la Casa Albă. Senatorul republican Lindsey Graham şi-a depus candidatura în cursa electorală

Senatorul Lindsey Graham, reprezentant al statului Carolina de Sud, s-a înscris luni pe lunga listă a candidaților republicani la Casa Albă, declarându-se mai calificat decât oricine altcineva, inclusiv decât democrata Hillary Clinton, pe probleme de securitate națională.

02 iun. 2015, 07:23
Încă un candidat la Casa Albă. Senatorul republican Lindsey Graham şi-a depus candidatura în cursa electorală

Lindsey Graham, în vârstă de 59 de ani, s-a alăturat altor opt candidați republicani aflați deja în cursa pentru alegerile prezidențiale din 2016, în care însă, conform sondajelor recente, sunt favoriți alți pretendenți la Casa Albă. Un al zecelea candidat, fostul guvernator al statului Texas și fost candidat la Casa Albă în 2012, Rick Perry, urmează să-și anunțe și el joi ambițiile prezidențiale.

‘Vreau să fiu președintele care îi va învinge pe dușmanii care încearcă să ne ucidă’, a declarat Graham în fața susținătorilor săi reuniți în apropierea orașului său natal, Central (Carolina de Sud), pledând pentru o politică mai intervenționistă, informează Agerpres.

Citeşte şi Fostul candidat la preşedinţia SUA Mitt Romney, în ring cu campionul mondial la box, Evander Holyfield VIDEO

El a subliniat totodată că ‘are mai multă experiență decât orice alt candidat în ceea ce privește securitatea națională’. ‘Chiar și decât tine, Hillary’, a afirmat el la adresa candidatului favorit al democraților, fostul secretar de stat Hillary Clinton.

Graham, mult timp rezervist în Forțele Aeriene americane, nu este singurul republican care susține o intervenție mai importantă a Statelor Unite în afara țării. Senatorul Marco Rubio susține același punct de vedere, ca și Jeb Bush, care încă nu și-a prezentat oficial candidatura la Casa Albă.