Încă un caz de soc anafilactic la un pacient de 23 de ani vaccinat cu serul Pfizer

Un pacient de 23 de ani a făcut şoc anafilactic după ce a fost vaccinat anti-COVID cu serul Pfizer, la un centru din Braşov. Potrivit oficialilor, bărbatul nu avea antecedente de şoc anafilactic şi nici nu este cunoscut cu alergii.

21 apr. 2021, 17:26
Încă un caz de soc anafilactic la un pacient de 23 de ani vaccinat cu serul Pfizer
Încă un caz de soc anafilactic la un pacient de 23 de ani vaccinat cu serul Pfizer

Prefectura Braşov a anunţat că un bărbat de 23 de ani care s-a vaccinat marţi cu serul Pfizer la Spitalului Militar de Urgenţă Regina Maria Braşov a suferit şoc anafilactic. Bărbatul a fost tranportat la spital.

„În data de 20.04.2021, o persoană în vârstă de 23 de ani, de sex masculin, a prezentat o reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid și slab, pierdere temporară a cunoștinței, pentru câteva secunde. Reacția a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech. Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență Regina Maria Brașov”, a transmis Prefectura Braşov, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Studiu MedLife: „Intenţia de vaccinare a românilor este mult sub aşteptări”

Pacientul nu are antecedente de şoc anafilactic şi nici nu este cunoscut cu alergii.

„În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice şi nici istoric alergic. Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt şi a acordat primul ajutor, solicitând şi echipa de resuscitare din serviciul UPU. Persoana a fost stabilizată şi ulterior supravegheată în UPU şi internată pe secţia medicală a unităţii sanitare, a mai transmis Prefectura Braşov.

Pacientul a fost externat la cerere în cursul zilei de miercuri.

Citeşte şi: Ce efecte secundare grave au pacienţii după COVID. Avertismentul dr. Beatrice Mahler despre long COVID: „Pot să rămână dependenţi de oxigen”