Încă un club se alătură boicotului declanșat împotriva băncilor austriece. CS Rapid vrea să-și mute conturile de la BCR

Clubul Sportiv Rapid București, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, plănuiește să-și închidă conturile deținute la Banca Comercială Română (BCR-Erste).

09 ian. 2023, 09:33
Încă un club se alătură boicotului declanșat împotriva băncilor austriece. CS Rapid vrea să-și mute conturile de la BCR

Continuă boicotul declanșat împotriva băncilor austriece. CS Rapid București, clubul din Giulești, are în plan să-și mute conturile de la BCR-Erste la o altă bancă. Informația a fost confirmată pentru bugetul.ro.

”Clubul Sportiv Rapid București are în prezent conturile la Banca Comercială Română (BCR), însă, începând cu anul următor, se urmărește mutarea conturilor la o altă bancă”, a precizat, la solicitarea Bugetul.ro, directorul CS Rapid, Bogdan Vasiliu.

Citește și: Boicotul s-a transformat într-un fiasco! Câţi români şi-au închis în realitate conturile de la BCR! Declaraţia directorului care spulberă orice urmă de „revoltă”

Prima instituție de stat care și-a închis deja conturile la BCR și și-a deschis altele noi (la CEC) este Autoritatea Aeronautică Civilă Română. AACR a închis oficial în decembrie cele trei  conturi bancare pe care le deținea la bancă austriacă Erste – BCR. Prin aceste conturi, Autoritatea rula anual în jur de zece milioane de euro. Noile conturi de lei, dolari și euro au fost deschise la CEC Bank și făcute publice pe site-ul instituției. Decizia a fost luată după ce Austria a blocat aderarea României la spațiul Schengen.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, o altă instituție publică din subordinea Ministerului Transporturilor care s-a alăturat boicotului împotriva companiilor austriece, își va închide toate conturile bancare de la Erste – BCR până în februarie 2023.