Încă un colet suspect cu exploziv. Fostul vice-preşedinte Joe Biden a fost vizat

Un colet suspect a fost adresat fostului vice-preşedinte democrat Joe Biden, a informat, joi, presa americană.

25 oct. 2018, 13:42
Încă un colet suspect cu exploziv. Fostul vice-preşedinte Joe Biden a fost vizat

Un colet suspect i-a fost trimis fostului vicepreşedinte american, Joe Biden, ultimul dintr-o serie vizând personalităţi ostile preşedintelui Donald Trump, care a acuzat joi presa că este ”în mare parte” vinovată de ”furia” din societatea americană, relatează AFP.

Acesta este cel mai recent din seria coletelor suspecte care i-au vizat până acum, între alţii, pe preşedintele Donald Trump, pe fostul preşedinte american Barack Obama, pe soţii Clinton, dar şi pe miliardarul George Soros şi postul de televiziune american CNN.

Potrivit NBC, acest pachet este asemănător cu celelalte trimise la adresele citate. 

Actuala „victimă”, fostul vicepreşedinte american în mandatul lui Barack Obama, Joe Biden, ar putea să candideze din partea democraţilor în alegerile prezidenţiale din 2020, menţionează aceeaşi sursă.

Donald Trump a acuzat joi presa că este ”în mare parte” responsabilă de ”furia din societatea americană”.

”O mare parte a acestei furii pe care o vedem azi în soecitatea noastră este cauzată de tratamentul intenţionat inexact şi imprecis al presei tradiţionale, pe care o numesc Fake News”, a scris el pe Twitter.

”A devenit atât de rău şi de plin de ură încât este de nedescris”, a adăugat el. ”Presa tradiţională trebuie să-şi facă ordine în lucruri REPEDE!”.

Miliardarul republican a lansat, cu toate acestea, miercuri, un apel la unitate.

”În momente ca acesta, trebuie să fim uniţi”, a declarat el de la Casa Albă. ”Actele şi ameninţările cu violenţă politică, indiferent de ce natură sunt, nu au ce căuta în Statele Unite”.

La un miting de campanie, în Wisconsin, miercuri seara, Donald Trump a condamnat din nou trimiterea acestor colete, apreciind că ”orice act sau ameninţare de violenţă politică” este ”un atac împotriva democraţiei însăşi”.

Însă el a declarat, de asemenea, în faţa susţinătorilor săi, că presa ar trebui să folosească ”un ton politicios şi să înceteze ostilităţile fără sfârşit şi poveştile şi atacurile negative constante şi adesea false”.

”Ei trebuie să se oprească. Ne aflăm cu 13 zile înaintea unor alegeri foarte, foarte importante”, a insiatat el, referindu-se la alegerile legislative de la jumătate de mandat din 6 noiembrie.