Înca un fake news Tolontan-Libertatea. Kelemen Hunor dezminte o aşa zisă vizită secretă la București a lui Viktor Orban: „Este o minciună”

După ce a preluat fake-news-ul de la CTP legat de România TV şi rebeliunea lui Prigojin, Libertatea vine cu o nouă gafă jurnalistică.

27 iun. 2023, 16:33
Înca un fake news Tolontan-Libertatea. Kelemen Hunor dezminte o aşa zisă vizită secretă la București a lui Viktor Orban: „Este o minciună”

Libertatea a comis o nouă gafă jurnalistică, tabloidul care se vrea „quality” servind cititorii pe care i-ar vrea premium un fake news grosolan.
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, pentru Digi24.ro, că informațiile apărute în tabloidul condus de Cătălin Tolonatn despre o așa zisă vizită secretă a lui Viktor Orban la București înainte de negocierile pentru guvernul Ciolacu, sunt false.

Libertatea a publicat o fotografie și informația potrivit căreia premierul Ungariei ar fi fost în secret la București cu o lună înainte de scoaterea de la guvernare a UDMR și că președintele Uniunii, Kelemen Hunor, ar fi avut o întâlnire cu el, într-un cunoscut restaurant din Capitală.

Fotografia este din decembrie. De atunci nici Orban nu a fost la București și nici eu nu am avut întâlnire cu el. Este minciună”, a explicat Kelemen Hunor.

Viktor Orban a fost la București în decembrie anul trecut, împreună cu Ursula von der Leyen, pentru semnarea acordului privind cablul submarin pentru energie care leagă Asia Centrală de Europa.

Citiţi despre fake-news propagat zilele trecute de Libertatea: 

Redacţia România TV: „Câinele moare de drum lung, iar prostul de grija altuia” VIDEO
UDMR a fost scoasă acum două săptămâni de la guvernare în urma eșecului negocierilor cu PNL pentru împărțirea portofoliilor din Cabinetul Ciolacu.

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, vizită secretă în România înainte de scoaterea UDMR de la guvernare. Cu cine s-a întâlnit
Viktor Orban, 60 de ani, a vizitat România, „fără să știe nimeni”, acum aproape o lună și jumătate, conform unei surse a Libertatea. Ziarul a intrat în posesia unei imagini și a discutat cu o persoană informată în legătură cu contextul vizitei, a titrat publivaţia condusă de Tolontan, oferind şi detalii. Întâlnirea a avut loc la restaurantul Il Calcio, cel de pe strada Clucerului, în zona pieței 1 Mai a Bucureștiului. ”Discuțiile lui Orban și ale lui Hunor, care au avut loc înaintea ”rotativei” s-au grupat în jurul situației politice, care evolua spre scoaterea de la guvernare a UDMR, ceea ce s-a și întâmplat”, a spus sursa la curent cu discuția.

Victor Ciutacu îl demolează pe CTP: Asa-i cand esti expirat, nimeni nu te mai angajeaza si ajungi la mila lu’ Tolontan

Investițiile Ungariei în România, aproape integral în zona Transilvaniei, au intrat ele însele într-un impas în momentul în care Viktor Orban a anunțat nevoia de tăieri de buget pentru reducerea deficitului bugetar.  Premierul maghiar a venit ultima dată în România, într-o vizită oficială, în decembrie 2022, la București, pentru a semna un acord între Ungaria, România, Georgia și Azerbaidjan în domeniul energiei.